Το Κολέγιο Νόρλαντ, όπου εκπαιδεύεται η ελίτ των νταντάδων στη Βρετανία, απεύθυνε κάλεσμα σε ειδικούς των στρατιωτικών μυστικών υπηρεσιών προκειμένου να προετοιμάσουν μια νέα γενιά σούπερ νταντάδων που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν κάθε πιθανή απειλή, όπως για παράδειγμα των κίνδυνο μιας απαγωγής του παιδιού.

Οι επαγγελματίες νταντάδες, που αποφοιτούν από το κολέγιο Νόρλαντ, είναι περιζήτητες σε όλο τον κόσμο. Για παράδειγμα μια από αυτές προσελήφθη από την πριγκιπική οικογένεια, το ζεύγος Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον, για την ανατροφή του μικρού γιού τους Τζορτζ.

Στο Κολέγιο Νόρλαντ, που λειτουργεί εδώ και 125 χρόνια στο Μπαθ στην Ανατολική Αγγλία, εκτός των μαθημάτων όπως η ψυχολογία, η διατροφή ή οι πρώτες βοήθειες, στο διάρκειας τριών ετών εκπαιδευτικό πρόγραμμα του κολεγίου περιλαμβάνεται πλέον η εκπαίδευση στον τομέα της ασφάλειας, την οποία και αναλαμβάνουν πρώην στελέχη των μυστικών υπηρεσιών της Βρετανίας.

Η ιδέα, εξηγεί η σχολή σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε, είναι οι μπέιμπι σίτερ να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν για καταστάσεις ενδεχομένως επικίνδυνες που πιθανόν να αντιμετωπίσουν, ιδίως στους κύκλους των πιο εύπορων πελατών τους, όπου ο κίνδυνος της απαγωγής είναι μεγαλύτερος. «Η εκπαίδευσή μας στοχεύει να παράσχει στους σπουδαστές μας τις γνώσεις και τις δεξιότητες που χρειάζονται για να ασχοληθούν με παιδιά στο σύγχρονο κόσμο» υπογραμμίζει η Τζάνετ Ρόουζ, η διευθύντρια της σχολής.

Κατά συνέπεια στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνονται, για παράδειγμα, μαθήματα οδήγησης για να αποφεύγει κανείς μια επικίνδυνη κατάσταση, όμως επίσης μαθήματα για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο για την αποφυγή της χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που θα μπορούσε να προδώσει συμπεριφορές της καθημερινότητας, ένας κίνδυνος για τον οποίο προειδοποιούν όλοι οι ειδικοί σε θέματα ασφαλείας.

Αυτή η εκπαίδευση στοχεύει να δώσουμε στις γκουβερνάντες «μια βάση για να προβλέπουν και να προετοιμάζονται για τις ενδεχομένως απειλητικές αλλαγές στο περιβάλλον τους» εξηγεί ο Πολ Γκίμπσον, πρώην επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Βρετανίας. Τα τελευταία χρόνια, το Κολέγιο Νόρλαντ παρέχει ήδη μαθήματα αυτοάμυνας στις σπουδάστριες και τους σπουδαστές του.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ