Αν και ακόμα δεν έχει συμπληρωθεί ούτε καν ένας μήνας από τότε που χτύπησε το πρώτο κουδούνι για φέτος στα σχολεία και ήδη οι χαμένες σχολικές ώρες λόγω των κενών έχουν αγγίξει τις 200 χιλιάδες.

Ads

Όπως αναφέρει ο Χρήστος Κάτσικας σε έρευνα του για την «Εφημερίδα των Συντακτών», «τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται καταιγίδα κατάργησης τμημάτων, διόγκωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, ακόμη και μετακινήσεις ολόκληρων τμημάτων σε διαφορετικά σχολεία».

Χαρακτηριστικά παραδείγματα της κατάστασης είναι η λειτουργία 26 τμημάτων με 26 και 27 μαθητές στα σχολεία του Αιγάλεω και του Χαϊδαρίου, η κατάρρευση 3 τμημάτων γενικής παιδείας στο εσπερινό ΕΠΑΛ Αιγάλεω και η λειτουργία 4 τμημάτων Γενικής Παιδείας στη β’ τάξη με 40 και 42 εγγεγραμμένους μαθητές.

Τέλος όπως αναφέρει η έρευνα, η πλειοψηφία των ολοήμερων τμημάτων των δημοτικών σχολείων δεν μπορούν να στελεχωθούν από ώρες των δασκάλων του πρωινού, ενώ σε πολλές περιοχές της Αττικής παραβιάζεται ο νόμος για τα παιδιά με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες.

Ads

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών