Ο 21χρονος έχει αποφοιτήσει από Γενικό Λύκειο με βαθμό «άριστα» 18,8 -όπως ανέφερε η εκπαιδευτικός μητέρα του- εισήχθη με μοριοδότηση στη Σχολή στο τμήμα ξενοδοχειακών υπηρεσιών και τροφοδοσίας, αλλά τελικώς δεν γίνεται δεκτός…

Ads

Ελλάς το μεγαλείο σου…

Κάποιοι με περισσή αναλγησία αρνούνται το δικαίωμα στην εργασία σε νεαρό με σύνδρομο Down, καθώς δεν γίνεται δεκτός για σπουδές στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων της Αναβύσσου με το επιχείρημα ότι είναι άτομο με ειδικές ανάγκες!

Κι όλα αυτά, όταν ο 21χρονος έχει αποφοιτήσει από Γενικό Λύκειο με βαθμό «άριστα» 18,8 -όπως ανέφερε η εκπαιδευτικός μητέρα του Ειρήνη Γράψια- εισήχθη με μοριοδότηση στη Σχολή στο τμήμα ξενοδοχειακών υπηρεσιών και τροφοδοσίας, αλλά τελικώς δεν γίνεται δεκτός…

Ads

Η μητέρα του παιδιού κάνει λόγο για κατάφωρη αδικία σε βάρος του παιδιού, αλλά και της οικογένειας του.

Στη νέα στήλη μας για την Παιδεία, παρουσιάζουμε απόψεις για τον πολιτισμό και την εκπαίδευση καθώς και προτάσεις εναλλακτικής διδασκαλίας στα σχολεία. Μπορείτε να μας στείλετε γνώμες και προτάσεις σας, στο [email protected].

__________

Για να κάνουμε τις απαιτούμενες συγκρίσεις, ο 34χρονος Πάμπλο Πινέδα, που είναι ο πρώτος στην Ευρώπη πτυχιούχος πανεπιστημίου με σύνδρομο Down, σήμερα είναι δάσκαλος στην Ισπανία. Μάλιστα, στη χώρα αυτή της Ιβηρικής το 85% των παιδιών με σύνδρομο Down σπουδάζουν σε κανονικά σχολεία!

Πηγή: Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών