Είναι επικίνδυνες οι συνθήκες να είναι κάποιος παιδί, κυρίως σε περιοχές εμπόλεμες. Σύμφωνα με τη UNICEF, το 2014 15 εκατομμύρια παιδια είχαν βρεθεί ανάμεσα σε έξι μεγάλες πολεμικές συγκρούσεις στην Αφρική, στο Ιράκ, στο Νότιο Σουδάν, στην Παλαιστίνη, στη Συρία και την Ουκρανία.

Ads

Και η αναφορά της UNICEF δεν μετρά τα παιδιά που βρέθηκαν ανάμεσα στις βόμβες της Υεμένης ή στο Αφγανιστάν ή τη Νιγηρία. Σε όλο τον κόσμο επτά εκατομμύρια παιδιά ζουν ως πρόσφυγες. Ο Anthony Lake στέλεχος της UNICEF λέει “Ποτέ δεν θυμάμαι τόσα πολλά παιδιά να βιώνουν τέτοια βιαιότητα”.

Τα παιδιά όμως είναι παιδιά και οι φωτογράφοι τα έπιασαν σε στιγμές παιχνιδιού μέσα σε χαλάσματα και προσφυγικούς καταυλισμούς.

image

Ads

Καμπούλ, Αφγανιστάν, παιδιά παίζουν πάνω σε ένα καμμένο φορτηγό(Reuters/Mohammad Ismail)

image

Χαλέπι, Συρία, ένα αγόρι βουτάει σε έναν κρατήρα βόμβας που έχει γεμίσει νερό. (Reuters/Parwiz)

image

Ενα παιδί από το Ισραήλ παίζει μέσα σε ένα καταφύγιο

image

Παιδιά από την Ουκρανία παίζουν πόλεμο (Reuters/Valentyn Ogirenko)

image

Γάζα, ένας νεαρός Παλαιστίνιος κάνει ακροβατικά ανάμεσα στα ερείπια από τα βομβαρδισμένα σπίτια (Reuters/Mohammed Salem)

image

Myitkyina, Μιανμάρ, παιδιά παίζουν σε καταυλισμό, χιλιάδες παιδιά έχουν εκτοπιστεί όταν ξέσπασε πόλεμος μεταξύ του κυβερνητικού στρατού και του Ανεξάρτητου στρατού Kachin (KIA) 2011 (Reuters/Damir Sagolj)

image

Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό Ενα παιδί παίζει μπάλα σε καταυλισμό (Reuters/Thomas Mukoya)

image

Τζαλαλαμπάντ, Αφγανιστάν, αγόρια παίζουν με όπλα (παιχνίδια) (Reuters/ Parwiz)

image

Ιντλίμπ, Συρία, παιδιά πρόσφυγες σε καταυλισμό (Reuters/Khalil Ashawi)

image

Τεχεράνη, Ιράν, Ενα αγόρι γελάει ανεβασμένο σε ένα τανκ στην επέτειο του πολέμου Ιράν – Ιράκ (Reuters/Morteza Nikoubazl)

Πηγή: qz.com
Επιμέλεια: alfavita.gr