Αν θα μπορούσαμε να ρίξουμε μια ματιά στο μυαλό ενός παιδιού, θα βλέπαμε κάτι που θα έμοιαζε με αυτές τις φωτογραφίες. Τα παιδιά ονειρεύονται ότι είναι ο Batman. Ή ότι παλεύουν με δράκους. Ή ότι είναι γοργόνες ή νεράιδες. Γιατί για τα παιδιά τα πάντα είναι πιθανά – και φυσικά αυτό ισχύει και για τα παιδιά με καρκίνο.

Ads

Ο Αμερικανός φωτογράφος Jonathan Diaz, στο βιβλίο του True Heroes, κάνει τη φαντασία ασθενών παιδιών πραγματικότητα.

«Ξεκίνησα πριν από τρία χρόνια να ασχολούμαι με αυτό το είδος της φωτογραφίας-κολλάζ, ζητώντας από τα παιδιά μου να φανταστούν ότι ζουν τα όνειρά τους και προσπαθώντας να τα κάνω πραγματικότητα,» λέει ο Jonathan. «Μετά από λίγο καιρό σκέφτηκα, «Γιατί να μην κάνω το ίδιο με παιδιά που έχουν καρκίνο, έτσι ώστε να τους δώσω τη δυνατότητα να ζήσουν τα όνειρά τους;»

Τα παιδιά κάνουν τα όνειρα τους -έστω και για λίγο – πραγματικότητα:

Ads

«Ήθελε να είναι Batman και γιατρός. Η μαμά του είπε ότι ένιωθε μεγάλο δέσιμο με τους γιατρούς του. Ήξερε ότι προσπαθούσαν να του σώσουν τη ζωή. Ήθελε κι εκείνος να σώσει ζωές άλλων ανθρώπων. Ο Ehtan έχασε δυστυχώς τη μάχη με τον καρκίνο.

image

Στην Sophie αρέσει πολύ το διάβασμα. Έτσι ο Jonathan Diaz αποτύπωσε τη φαντασία της ενώ κάνει το αγαπημένο της πράγμα, διαβάζει…

image

«Ήθελα αυτή τη φωτογραφία να έχει μεγάλες δόσεις φαντασίας. Δεν ήθελα να ήθελα απλά να φτιάχνει γλυκά, ήθελα να κάνει πράγματα πέρα από τα πιο τρελά της όνειρα. Η Ellie όχι απλά έψησε όλα αυτά τα γλυκά, αλλά τα ισορροπούσε και έμοιαζε σαν να βγήκε από βιβλίο του Dr. Seuss», λέει ο Diaz.

image

Η Marley’s ξεπέρασε τον καρκίνο. Ήθελε να παίζει ποδόσφαιρο. Τελικά πήρε υποτροφία και τα κατάφερε. Τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα σημειώνει ο φωτογράφος.

image

Η Caimbre θα ήθελε να ήταν γοργόνα. «Ήταν πολύ αστεία. Όταν πήγαμε να βγάλουμε τις φωτογραφίες της, μεταμορφώθηκε σε ένα μικρό μοντέλο που πόζαρε και ξάπλωνε στο έδαφος», θα πει ο Diaz.

image

Η Cami θα ήθελε να ήταν νεράιδα. Χάρη σε έναν συμβατό δότη που της έδωσε το πολυπόθητο μόσχευμα μυελού των οστών ξεπέρασε τον καρκίνο.

image

Η Jordan έγινε για λίγο η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων.

image

Η Breeann ήταν χορεύτρια όταν διαγνώστηκε με καρκίνο των οστών. Έχασε την ικανότητα να περπατάει, αλλά μέσα σε ένα χρόνο κατάφερε να περπατήσει ξανά. Για τη φωτογράφηση, όχι μόνο περπάτησε αλλά χόρεψε κιόλας.

image

Πηγή: babyology.com / mikroimegaloi.gr