Το να συζητάμε σήμερα για το κατά πόσο είναι σωστό να «παίζει» το παιδί για ώρα με το smartphone ή το tablet, ακούγεται πλέον παρωχημένο. 

Ads

Οι συσκευές αυτές μπήκαν ανεπιστρεπτί στη ζωή μας και καλά θα κάνουμε να είμαστε όσο πιο ενημερωμένοι γίνεται ως προς αυτά που έχουν να μας προσφέρουν, ώστε ο τρόπος με τις οποίες τις χρησιμοποιούμε – εμείς ή το παιδί – να οδηγεί μόνο σε οφέλη.

Θα συμφωνήσετε μαζί μας, όταν δείτε πόσες εφαρμογές έχουν δημιουργηθεί τώρα πια, οι οποίες συνδυάζουν ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα – εξασκώντας έτσι τον νου του παιδιού και μαθαίνοντάς του νέα πράγματα. Συγκεντρώσαμε τις καλύτερες:

Η πρώτη εκπαιδευτική εφαρμογή για παιδιά που τα βοηθά να μάθουν τους ήχους των γραμμάτων, πώς αυτά σχηματίζουν λέξεις, καθώς και ορθογραφία.

Ads

Διατίθεται δωρεάν για iPhone και iPad.

Ηλικίες: Από 4 ετών.

Η εφαρμογή αυτή επιτρέπει σε μικρά παιδιά να ταιριάξουν διαφορετικά μέρη του σώματος ανθρώπων διαφορετικών επαγγελμάτων, ώστε να καταλήξουν στο σωστό αποτέλεσμα. Οι 3 επιτυχείς συνδυασμοί επιβραβεύουν το παιδί με τη «μελωδία του νικητή»!

Διατίθεται για iPhone και iPad.

Ηλικίες: 3-6 ετών.

Κόστος: 0,99 ευρώ.

Τα πολύ μικρά παιδιά θα διασκεδάσουν με την βραβευμένη αυτή εφαρμογή που τα καλεί να ταιριάξουν ήχους με εικόνες ζώων και μεταφορικών μέσων. Οι περιγραφές των λέξεων διατίθενται στα Αγγλικά (που δεν είναι απαραίτητα κακό για λίγη εξάσκηση), ωστόσο αν πιστεύετε ότι αυτό μπερδεύει το παιδί, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τον ήχο.

Διατίθεται δωρεάν για iPhone και iPad.

Ηλικίες: Έως 5 ετών.

Πρόκειται για ένα προηγμένο app, με πρωταγωνιστές τον Ξεφτέρη και την Δροσάνθη, οι οποίοι επισκέπτονται τα παλάτια των 12 θεών του Ολύμπου και… μαθαίνουν τα πάντα γι’αυτούς! Ιδανικό για μικρούς μαθητές και παιδιά που λατρεύουν τη μυθολογία.

Διατίθεται δωρεάν για iPhone και iPad.

Ηλικίες: Από 4 ετών.

Τα παιδιά διασκεδάζουν και εξασκούν τη μνήμη τους με αυτή την εφαρμογή, στην οποία πρωταγωνιστεί ένας χαριτωμένος, πολύχρωμος δεινόσαυρος!

Διατίθεται δωρεάν για iPhone και iPad.

Ηλικίες: από 4 ετών.

Είναι τρεις από τις πολλές εφαρμογές για μαθηματικά που υπάρχουν και σκοπό έχουν να βοηθήσουν το παιδί να εξασκηθεί σε απλές πράξεις. Η πρώτη διατίθεται αποκλειστικά για Android συσκευές, ενώ οι άλλες δύο τόσο για Android όσο και για iPhone και iPad. Στα «Διασκεδαστικά Μαθηματικά» μάλιστα, μπορούν να παίξουν ταυτόχρονα 2 άτομα (π.χ. το παιδί και ο γονιός), ενώ στην τρίτη «Ήρωας των Μαθηματικών» γίνεται αυτός που καταφέρνει όχι μόνο να λύσει την πράξη, αλλά και να κερδίσει τον χρόνο!

Διατίθενται δωρεάν.

Ηλικίες: Από 4 ετών.

Μια βραβευμένη εφαρμογή για παιδιά έως 8 ετών, η οποία έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με εξειδικευμένο προσωπικό (εκπαιδευτικούς και παιδοψυχολόγους), προσφέροντας διαδραστικά παραμύθια και παιχνίδια.

Διατίθεται δωρεάν για iPad.

Ηλικίες: Έως 8 ετών.

Δύο παιδικά διαδραστικά βιβλία από τις εκδόσεις Ψυχογιός που έχουν πάρει εξαιρετικές κριτικές από τους γονείς και θα απασχολήσουν ευχάριστα το παιδί, το οποίο μπορεί να συμμετέχει κατά την διάρκεια της αφήγησης.

Διατίθενται για iPhone και iPad.

Ηλικίες: Από 4 ετών.

Κόστος: 1,99 ευρώ.

Και μία εφαρμογή για τις πολύ μικρές ηλικίες, αφού πρόκειται για το κλασικό παιχνίδι με τα ενσφηνώματα που θα απασχολήσει το παιδί για ώρες, καθώς θα προσπαθεί να ταιριάξει σχήματα και θέσεις.

Στόχος του παιχνιδιού είναι να βελτιώσει τον συντονισμό ματιού – χεριού και να ενισχύσει την παρατηρητικότητα.

Διατίθεται δωρεάν για iPhone, iPad και Android.

Ηλικίες: Έως 4 – 5 ετών.

mama365.gr