Την Πέμπτη 26 Απριλίου στις 18.00 οι εκδόσεις Θερμαϊκός παρουσιάζουν το βιβλίο του Δημήτρη Σούκουλη, «Το σκουληκοσύννεφο». Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ (Σταδίου 24) και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Θα μιλήσουν οι:

  • Γεώργιος Φραγκάκης, ψυχολόγος – ψυχοθεραπευτής-δημιουργός Animartists, Ηλ. Περιοδικό Ψυχολογίας Πολιτισμού και Συνειδητότητας.
  • Σταυρούλα Ματσούκα, φιλόλογος- επιμελήτρια παραμυθιού

Η εκδήλωση θα προβάλλεται ζωντανά και στο ianos.gr.

Περίληψη βιβλίου

Παραμυθένιες ιστορίες με επίκεντρο τη Ρώμη, ίσως όμως κι ένα κολάζ από πραγματικά περιστατικά. Όπως και να ΄χει, ο Δημήτρης Σούκουλης καταφέρνει με το Σκουληκοσύννεφο να μας μεταφέρει στον σοφό κόσμο των εντόμων. Εκεί, κανένα συναίσθημα δεν είναι ντροπή και όλα τα έντομα ρισκάρουν και προσπαθούν να πραγματοποιήσουν κάθε όνειρο στη ζωή αλλά και στον έρωτα. Ακόμα και το σκουλήκι χωρίς όνομα αλλάζει και γίνεται πλέον Σκουληκοσύννεφο. Αν αφεθείτε στον μαγικό κόσμο του συγγραφέα, μπορεί κάποια μέρα να το δείτε ψηλά στον ουρανό κι ίσως –γιατί όχι;– να πιάσετε και κουβέντα μαζί του…

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Δημήτρης Σούκουλης γεννήθηκε το 1973 στο Περιγιάλι Κορινθίας, σπούδασε κλασσική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο του Λέτσε στην Ιταλία και αποφοίτησε με  διπλωματική εργασία στον Κ. Καρυωτάκη, του οποίου αποδόθηκαν σε παράρτημα στα ιταλικά τα κυριότερα ποιήματα και ανέκδοτα πεζά του. Διαμένει και εργάζεται στη Ραβέννα στην Ιταλία ως φιλόλογος στο γυμνάσιο I.C. Darsena. Θεωρεί, όμως, τη διαμονή του προσωρινή.

Στο προσωπικό του ιστολόγιο ‘‘Φυγόκεντρες Λέξεις – No Sense Words’’ εκπέμπονται συστηματικά ασύρματα σήματα, ποιήματα, διηγήματα, glimpse, collage, παραμύθια για ονειροπόλους που μεγάλωσαν αλλά πεισματικά επιμένουν να πιστεύουν σε ένα άλλον παράλληλο κόσμο στον οποίο επιθυμούν να μετοικίσουν συντόμως. Λατρεύει τους συμβολιστές, τον υπερρεαλισμό, το παράλογο και φοβάται το κενό και την μετριότητα, όπως ο Κάφκα του οποίου τα έργα λατρεύει. Ασχολείται με το analog collage. Η πρώτη του συνεργασία με λογοτεχνικό ιστότοπο ανέρχεται στο 2014 με το διήγημα ‘‘Vaffanculo Lei’’ δημοσιευμένο στο Microstory, το οποίο τη στιγμή της σύνταξης αυτού του «βυθογραφικού σημειώματος» δεν είναι πια ενεργό. Διηγήματα, ποιήματα και άλλα καλούδια  έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα ηλεκτρονικά περιοδικά, όπως Bibliothèque, Fractal, Στάχτες και το βιβλίο.net. Πρόσφατα έγινε μόνιμος συνεργάτης του Animartists. Τον Μάιο του 2017 συμμετείχε σε συλλογική έκδοση Ανθολογίας ποιημάτων από τις Εκδόσεις Όστρια, Αθήνα.