Η μάχη των φύλων δεν σταματά ούτε κατά την περιήγηση στο διαδίκτυο!  Αγόρια και κορίτσια συμπεριφέρονται διαφορετικά όταν «σερφάρουν» κι αυτό είναι σημαντικό καθώς δείχνει ότι χρειάζονται διαφορετικές προσεγγίσεις για να είναι ασφαλή. 

Ads

Στα κορίτσια αρέσει να χρησιμοποιούν smartphones, ενώ τα αγόρια προτιμούν υπολογιστές και κονσόλες παιχνιδιών. 

Τα αγόρια είναι γενικά πιο πιθανόν να εθιστούν σε παιχνίδια στον υπολογιστή: τα αναφέρουν πιο συχνά στη λίστα των καθημερινών τους online δραστηριοτήτων, ενώ τα κορίτσια επιλέγουν την επικοινωνία, μέσω κοινωνικών δικτύων και instant messengers. 

Τα αγόρια είναι λιγότερο συνεσταλμένα στο Διαδίκτυο από ό,τι τα κορίτσια: παρέχουν πολλές προσωπικές τους πληροφορίες σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και προσποιούνται ότι είναι μεγαλύτερα από ό,τι πραγματικά είναι. 

Ads

Τα αγόρια προσπαθούν, επίσης να παρακάμψουν προγράμματα γονικού ελέγχου στις συσκευές τους και κρύβουν πληροφορίες σχετικά με τη διαδικτυακή τους δραστηριότητα από τους γονείς τους αφού επιχειρούν, συχνότερα από τα κορίτσια, να αποκτήσουν πρόσβαση σε περιεχόμενο ακατάλληλο για ανηλίκους.

Τέλος τα αγόρια νομίζουν σε μεγαλύτερο ποσοστό από τα κορίτσια ότι ξέρουν πως να χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο και να προστατεύουν τον εαυτό τους, όταν βρίσκονται online.

Τα στοιχεία αυτά αποτελούν τα συμπεράσματα έρευνας της Kaspersky Lab.