Λόγω ποντικιών και σκορπιών… κλείνει η Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη. Η σχολή θα κλείσει σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις άθλιες συνθήκες υγιεινής που επικρατούν στους χώρους της.

Ads

Αυτό, δήλωσε  ο κοσμήτορας της σχολής Κωνσταντίνος-Βασίλειος Κατσάμπαλος σε επιστολή που έστειλε στις πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ, καθώς και τη Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

«Είναι γεγονός ότι στους χώρους των υπογείων (και όχι μόνο) κυκλοφορούν ποντίκια και σκορπιοί, ενώ η κεντρική διοίκηση έχει διαθέσει μόνον 2-3 καθαρίστριες για όλη τη Σχολή των 55.000 τ.μ.», αναφέρει στην επιστολή ο κοσμήτορας.

Όπως αναφέρει, επειδή οι συνθήκες αυτές εγκυμονούν σοβαρότατους κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια των φοιτητών, του διδακτικού προσωπικού και των εργαζομένων και καθώς υπάρχουν ενδεχόμενες νομικές επιπτώσεις από την αναποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση του προβλήματος, αποφάσισε, με σύμφωνη γνώμη των προέδρων της Πολυτεχνικής Σχολής, την άρση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, στις 27 και 28 Μαΐου.

Ads