Σε μαθήματα προσανατολισμού – Ιστορία, Φυσική και Ανάπτυξη Εφαρμογών – εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι των ΓΕΛ για τις πανελλαδικές εξετάσεις. 

Ads

Το Tvxs.gr σε συνεργασία με τον Όμιλο Φροντιστήριων «Θεματικό» δημοσιεύει κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων την εκτίμηση και τις λύσεις των Θεμάτων. 

image

Οι απαντήσεις στα θέματα της Ιστορίας 

Εκτίμηση Ιστορία

Τα θέματα στο μάθημα «Ιστορία Προσανατολισμού» κρίνονται στο σύνολό τους απαιτητικά και απευθύνονται σε καλά διαβασμένους μαθητές. Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη ομάδα δεν παρουσιάζει ιδιαίτερη δυσκολία και ένας πολύ καλά προετοιμασμένος και προσεκτικός μαθητής μπορεί να προσεγγίσει το «άριστα». Η δεύτερη ομάδα, όμως, δηλαδή αυτή των παραθεμάτων, είναι αυξημένης δυσκολίας και απαιτεί όχι μόνο πολύ καλή γνώση της ιστορικής αφήγησης αλλά και κριτική ικανότητα καθώς και εμπειρία στη σύνταξη ανάλογων απαντήσεων. Γενικά, τα θέματα καλύπτουν σημαντικό εύρος της διδαχθείσας ύλης (και τα τέσσερα κεφάλαια) και θεωρούνται πιο δύσκολα σε σχέση με τα περσινά, κυρίως λόγω της μεγάλης έκτασης των παραθεμάτων. Γι’αυτό και απαιτούνταν πολύ καλή διαχείριση του χρόνου.

Ads

Τα Θέματα στην Ιστορία

Οι απαντήσεις στη Φυσική 

Εκτίμηση Φυσική

Τα θέματα της Φυσικής κάλυπταν το σύνολο της διδακτέας ύλης και μπορούν να χαρακτηριστούν βατά για καλά προετοιμασμένους μαθητές. Τα θέματα ήταν κλιμακούμενης δυσκολίας, χωρίς, ωστόσο, να είναι ιδιαίτερα απαιτητικά. Ιδιαίτερη προσοχή χρειαζόταν κατά την εκτέλεση των πράξεων και την αιτιολόγηση κάποιων υποερωτημάτων.

Τα Θέματα στη Φυσική

Οι απαντήσεις στα θέματα της ΑΕΠΠ

Εκτίμηση ΑΕΠΠ

Τα θέματα χαρακτηρίζονται βατά χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες. Ειδικότερα τα δύο πρώτα θέματα ήταν αναμενόμενα και ο μαθητής μπορεί σχετικά εύκολα να ανταποκριθεί και να πάρει τις μονάδες όλων των υποερωτημάτων. Το θέμα Γ’ παρουσιάζει μια δυσκολία στη διατύπωση της εκφώνησης και ως εκ τούτου ενδέχεται να δυσκολέψει αρκετούς μαθητές στην κατανόησή του. Απαιτούσε προσοχή και καλή προετοιμασία. Το θέμα Δ’ χαρακτηρίζεται πιο βατό συγκριτικά με το Γ’, καθώς τα ερωτήματά του έχουν καλύτερη δομή, ωστόσο η λύση του απαιτεί περισσότερο χρόνο.

Τα Θέματα στην Ανάπτυξη Εφαρμογών