Με την εξέταση στην Ιστορία και τα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής – αμφότερα γενικής Παιδείας – έπεσε σήμερα, Δευτέρα, η «αυλαία» για την «πρώτη πράξη» των πανελλαδικών εξετάσεων των υποψηφίων των ΓΕΛ.

Ads

Ωστόσο, για τους υποψηφίους που θα εξεταστούν και σε ειδικά μαθήματα, η «δεύτερη πράξη» των πανελλαδικών εξετάσεων θα ξεκινήσει την Πέμπτη, 22 Ιουνίου, με το μάθημα των Αγγλικών, και θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Παρασκευή, 30 Ιουνίου, με το μάθημα των Ιταλικών.

Από αύριο, Τρίτη 20 Ιουνίου, έως και τις 30 Ιουνίου, θα διεξαχθούν οι υγειονομικές εξετάσεις και οι πρακτικές δοκιμασίες, για τους υποψήφιους που ενδιαφέρονται να εισαχθούν στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ).

Το Tvxs.gr σε συνεργασία με τον Όμιλο Φροντιστήριων «Θεματικό» δημοσιεύει κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων την εκτίμηση και τις λύσεις των Θεμάτων. 

Ads

image

Οι απαντήσεις στην Ιστορία Γενικής Παιδείας: 

Οι απαντήσεις στα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας: 

Σχετικά με τα σημερινά θέματα:

Τα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας χαρακτηρίζονται εύκολα,για υποψήφιους με καλή γνώση της θεωρίας. Σίγουρα για να πετύχει ένας υποψήφιος το άριστα χρειάζεται να έχει εμπεδώσει εις βάθος την ύλη αλλά και οι μαθητές με μέτρια προετοιμασία θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τα περισσότερα θέματα.Το θέμα Β είναι πολύ βατό,το θέμα Γ πραγματεύεται βασικές γνώσεις ανάλυσης,χωρίς επίσης ιδιαίτερες παγίδες και το Δ θέμα απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή στο υποερώτημα Δ3. Σαφώς ευκολότερα θέματα των αντίστοιχων περσινών.

Στην Ιστορία Γενικής Παιδείας, τα θέματα καλύπτουν ευρύ χρονολογικό φάσμα της – ούτως ή άλλως – εκτεταμένης ύλης. Είναι με σαφήνεια διατυπωμένα και υποδεικνύουν σχετικά οριοθετημένες απαντήσεις. Τα κείμενα των ασκήσεων πηγών είναι διατυπωμένα με σαφή και απλό λόγο, ενώ ειδικότερα στο δεύτερο θέμα πηγών (Δικτατορία 1967-1974 και Φοιτητική αντίσταση) τα κείμενα παρέχουν πλούσιες πληροφορίες που μπορούν να συνδυαστούν με τις ειδικές αλλά και γενικότερες γνώσεις των εξεταζόμενων. Συνολικά τα θέματα δείχνουν ελαφρώς πιο βατά από τα αντίστοιχα περσινά με δεδομένο φυσικά ότι το μάθημα είναι ιδιαιτέρως απαιτητικό και χρειάζεται εντατική προετοιμασία καθ’όλη τη διάρκεια της χρονιάς.