Το βιβλίο «Πάμε… πανεπιστήμιο 2018» από τους Μιχαλούλη Σπύρο και Παυλάκο Νίκο αποτελεί την ανανεωμένη έκδοση της σειράς των επιτυχημένων βιβλίων «Πάμε… πανεπιστήμιο 2018» (2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016 και 2017), τα οποία βοηθούν κάθε χρόνο χιλιάδες μαθητές και γονείς στην επιλογή των σπουδών τους.

Ads

Για 13η συνεχόμενη ακαδημαϊκή χρονιά το «Πάμε… πανεπιστήμιο 2018» αποτελεί μια ολοκληρωμένη προσπάθεια αναλυτικής παρουσίασης όλων των τμημάτων του μηχανογραφικού δελτίου και σύνδεσής τους με την αγορά εργασίας. Το βιβλίο – οδηγός σπουδών απευθύνεται σε μαθητές Λυκείου, σε φοιτητές, σε γονείς αλλά και καθηγητές που επιθυμούν να βοηθήσουν τους νέους, παρέχοντας έγκυρες πληροφορίες σχετικά με τα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Το Tvxs εξασφάλισε δέκα βιβλία. Για να πάρετε μέρος στο διαγωνισμό στείλτε όνομα και τηλέφωνο επικοινωνίας στο [email protected] με θέμα «Πάμε πανεπιστήμιο» μέχρι τις 12 Ιανουαρίου.

Οι συγγραφείς του βιβλίου είναι Σύμβουλοι Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Προέρχονται από τον χώρο της εκπαίδευσης και των οικονομικών, είναι κάτοχοι του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Συμβουλευτική & Επαγγελματικός Προσανατολισμός» του τμήματος Φ.Π.Ψ. Αθηνών και έρευνές τους δημοσιεύονται σε εφημερίδες και περιοδικά («ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», «ΤΑ ΝΕΑ» «ΤΟ ΒΗΜΑ», κ.ά.).

Ads

Ο στόχος του βιβλίου είναι διπλός:

Οι μαθητές και οι γονείς τους να αποκτήσουν όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται για το ακριβές αντικείμενο των σχολών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων. Με τον τρόπο αυτό, ο κάθε μαθητής θα είναι σε θέση να κάνει ορθή ιεράρχηση των τμημάτων κατά τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου.

Οι εκπαιδευτικοί οργανισμοί να δείξουν στους μαθητές τους ότι βρίσκονται κοντά τους προσφέροντάς τους τον πιο αναλυτικό οδηγό σπουδών με πλήρεις και έγκυρες πληροφορίες για τα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Θεματολογία:

Στο βιβλίο παρουσιάζονται αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με:

  • Τα ανανεωμένα προγράμματα σπουδών των τμημάτων
  • Η νέα κατανομή των τμημάτων στα Επιστημονικά Πεδία Εξειδίκευσης
  • Ενδεικτικά μαθήματα που διδάσκονται σε κάθε τμήμα
  • Τα μεταπτυχιακά προγράμματα που προσφέρουν τα τμήματα
  • Τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων
  • Στοιχεία για τους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ
  • Πίνακες Στατιστικών (με βάσεις, θέσεις εισακτέων, προτιμήσεις υποψηφίων κ.ά.)
  • Αναλυτικοί πίνακες με βάσεις και θέσεις όλων των ειδικών κατηγοριών
  • Ειδικές κατηγορίες υποψηφίων
  • Επαγγελματικά Λύκεια
  • Νέες Αντιστοιχίες για τις Μετεγγραφές

Για 2η χρονιά φέτος παρουσιάζονται αναλυτικά οι εναλλακτικές καριέρες που μπορεί να έχουν οι απόφοιτοι διαφόρων σχολών, με το συνδυασμό του κατάλληλου μεταπτυχιακού, ώστε να οδηγηθούν σε διαφορετικούς τομείς της αγοράς και να αυξήσουν τις πιθανότητες να βρουν εργασία.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκευτείτε το orientum.gr