Οι γιορτές του Πάσχα πλησιάζουν και τα παιδιά θέλουν να απολαύσουν ταινίες στον ελεύθερο χρόνο τους. Ταινίες με μηνύματα, ιδιαίρερους χαρακτήρες και πολύ δόση χιούμορ.

Ads

Σας παρουσιάζουμε μερικές παιδικές ταινίες που έχουν βραβευτεί με το χρυσό αγαλματίδιο και όχι άδικα. Δυστυχώς δεν μπορούν να χωρέσουν όλες στη λίστα. Αξίζει να δείτε όσες δεν έχετε δει και να ξαναδείτε όσες έχετε ήδη απολαύσει.

Τα μυαλά που κουβαλάς
Όσκαρ Καλύτερης Animated Ταινίας 2016

image

Ads

 
Ο Θυμός, η Αηδία, η Θλίψη , η Χαρά και ο Φόβος ελέγχουν τη μικρή Ράιλι, που καλείται να προσαρμοστεί σε μια καινούρια πραγματικότητα αφού μετακόμισε με τους γονείς της σε μια καινούρια πόλη. Οι λόγοι που αξίζει να τη δείτε οικογενειακώς είναι πολλοί, ωστόσο αυτοί οι 4 μας φαίνονται οι σημαντικότεροι.

Σρεκ
Όσκαρ Καλύτερης Animated Ταινίας 2001

image

Άνοιξε τον δρόμο σε μια νέα γενιά κινούμενων που είναι αγαπητά και στους ενήλικες, ακόμα κι αν δεν είναι γονείς. Ξεχώρισε γιατί τον αξιολάτρευτο Σρεκ, πλαισίωναν οι αγαπημένοι μας χαρακτήρες από τα κλασικά παραμύθια με τα οποία μεγαλώσαμε, όπως η Χιονάτη, τα 3 Γουρουνάκια κ.ο.κ. Ίσως γι’ αυτό την αγαπήσαμε κι εμείς! Έχετε στο μυαλό σας, όμως, ότι απευθύνεται κυρίως σε μεγαλύτερα παιδιά και ενήλικες. 

Ψάχνοντας τον Νέμο
Όσκαρ Καλύτερης Animated Ταινίας 2004

image

Εμείς την έχουμε δει τουλάχιστον 5 φορές, μπορεί εσείς να μας έχετε ξεπεράσει. Δείτε την προσπάθεια του Μαρλίν να βρει τον Νέμο, τον αξιολάτρευτο γιο του που χάθηκε στον ωκεανό. Για να ευλογήσουμε τα γένια μας, η μεταγλώτιση με τις φωνές της Δήμητρας Παπαδοπούλου και του Θοδωρή Αθερίδη πιστεύουμε ότι έδωσαν κάτι παραπάνω στην ταινία!

Γουόλ- Υ
Όσκαρ Καλύτερης Animated Ταινίας 2009

image

Θεωρείται μία από τις καλύτερες ταινίες κινουμένων σχεδίων που κυκλοφόρησαν ποτέ, γι’ αυτό και πολλοί πιστεύουν ότι θα έπρεπε να είναι υποψήφια και για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας. Περνάει στα παιδιά περιβαλλοντικά μηνύματα και κάνει τους μεγάλους να σκεφτούν ότι μάλλον δεν έχουμε κάνει αρκετά για να προστατεύσουμε τον πλανήτη μας.

Ψηλά στον Ουρανό
Όσκαρ Καλύτερης Animated Ταινίας 2010

image

Τα έχει όλα: περιπέτεια, γέλιο αλλά και συγκίνηση. Με δυο λόγια, ο ηλικιωμένος πρωταγωνιστής προσπαθεί να φέρει εις πέρας μία υπόσχεση που είχε δώσει στη γυναίκα του. Συνοδοιπόρος στο ταξίδι του είναι ο Russel. Θα συγκινήσει τόσο εσάς όσο και τα παιδιά…

Toy Story 3
Όσκαρ Καλύτερης Animated Ταινίας 2011

image

Τα αξιολάτρευτα παιχνιδάκια του Toy Story 3 κέρδισαν το αγαλματάκι του Όσκαρ και εμείς φανταζόμαστε πώς θα αντιδρούσαν αν μπορούσαν να το παραλάβουν μόνα τους. Η ταινία ήταν υποψήφια και στην κατηγορία «Καλύτερης Ταινίας», κάτι που έχει γίνει μόνο άλλες δυο φορές στην ιστορία του σημαντικού κινηματογραφικού θεσμού. Αυτή τη φορά, ο 17χρονος Άντυ αποφασίζει ότι δεν χρειάζεται άλλο τα παιχνίδια του κι εκείνα καταλήγουν σε έναν παιδικό σταθμό. Η συνέχεια επί της οθόνης.

Γενναία 
Όσκαρ Καλύτερης Animated Ταινίας 2012

image

Δίνει μαθήματα γενναιότητας στο κοινό της, με την βασιλοπούλα Μέριντα που αγαπάει την τοξοβολία και προσπαθεί να κάνει τα πάντα για να σώσει την οικογένειά της από μία κατάρα. Ακόμα μία περιπέτεια κινουμένων σχεδίων που ξεχωρίζει!

Ψυχρά κι ανάποδα
Όσκαρ Καλύτερης Animated Ταινίας 2014

image

Σίγουρα την έχετε δει, εμείς απλώς σας την υπενθυμίζουμε. Η μανία με την Έλσα και την Άννα μετρά ήδη σχεδόν 5 χρόνια και θα συνεχιστεί αφού τον Νοέμβριο του 2019 αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αίθουσες η δεύτερη ταινία του Frozen!

Ζωούπολη 
Όσκαρ Καλύτερης Animated Ταινίας 2017

image

Ένα λαγουδάκι-αστυνομικός συνειδητοποιεί ότι δεν είναι εύκολο να αγωνίζεσαι σε έναν κόσμο με μεγαλόσωμα ζώα, όμως αποφασίζει να μην το βάλει κάτω και να αποδείξει σε όλους ότι αξίζει. Η υπόθεση εκτυλίσσεται σε μία πόλη μόνο με ζώα, εξ’ ου και το όνομα της ταινίας, Ζωοούπολη!

Coco
Όσκαρ Καλύτερης Animated Ταινίας 2018

image

Προστέθηκε φέτος στη λίστα των καλύτερων παιδικών ταινιών και με τη βούλα. Πρωταγωνιστής είναι ο Μιγκέλ, ένα αγόρι που θέλει διακαώς να γίνει μουσικός αλλά η οικογένειά του το απαγορεύει λόγω μιας παμπάλαιας παράδοσης. Το δίλημμα του να μείνει πιστός στην οικογένεια ή ν’ ακολουθήσει τα δικά του «θέλω» είναι αυτό που θα τον απασχολήσει. Επιπλέον, εσείς θα πάρετε αέρα Μεξικού!

Και 2 ταινίες bonus…
Η Πεντάμορφη και το Τέρας

Υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας 1992
image

Τι δουλειά έχει στη λίστα μας, αφού δεν κέρδισε Όσκαρ; Να διευκρινίσουμε ότι η κατηγορία Καλύτερης Animated Ταινίας στα Όσκαρ θεσπίστηκε μόλις το 2001 και έτσι δεν υπήρχε η δυνατότητα αναγνώρισης μίας από τις πιο ξεχωριστές ταινίες που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ. Αξίζει να τη δείτε, ειδικά αν έχετε κόρες. Στη δική μας καρδιά έχει σίγουρα κερδίζει πολλά βραβεία.

Αν είστε λάτρης των κλασικών ταινιών, το άρθρο αυτό θα σας θυμίσει 8 κλασικές παιδικές ταινίες που πρέπει να δείτε με τα μικρά σας.

Hugo 
Υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας 2012

image

Κέρδισε 5 Όσκαρ στις τεχνικές κατηγορίες αλλά έχασε το χρυσό αγαλματάκι για την καλύτερη ταινία. Δεν είναι ταινία κινουμένων σχεδίων σε αντίθεση με τις υπόλοιπες, τη σκηνοθέτησε ο Μάρτιν Σκορτσέζε κι αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος να τη δείτε, αν δεν το έχετε ήδη κάνει. Η συγκίνηση είναι το βασικό της στοιχείο, γι’ αυτό μην πείτε ότι δεν σας προετοιμάσαμε. Πρωταγωνιστής είναι ο Hugo, ένα ορφανό αγόρι που ζει μόνο του σε έναν σιδηροδρομικό σταθμό και βλέπει τη ζωή του ν’ αλλάζει όταν γνωρίζει ένα ξεχωριστό κορίτσι… Θεωρείται παιδική ταινία, όμως απευθύνεται σε λίγο μεγαλύτερα παιδιά. 

Πηγή: mama365.gr