Λίγα βιβλία έχουν αγαπηθεί τόσο σε αυτόν τον κόσμο όσο ο Μικρός Πρίγκιπας του Αντουάν ντε Σεντ-Εξιπερί. Η τρυφερή ιστορία ενός μικρού αγοριού από άλλο πλανήτη, ενός πρίγκιπα που αισθάνεται τόσο μόνος που αποφασίζει να προσγειωθεί στη Γη και να αναζητήσει φίλους, όχι μόνο ανάμεσα στους ανθρώπους, αλλά και στα ζώα και στα φυτά, μάγεψε μικρούς και μεγάλους αναγνώστες από την πρώτη στιγμή. 
 

Ads

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ παρουσιάζουν την πιο τρυφερή εκδοχή του, σε απόδοση της σπουδαίας Άλκης Ζέη και εικονογράφηση του μοναδικού Αλέξη Κυριτσόπουλου, και με μεγάλη χαρά σας προσκαλούν να συναντήσετε τους δημιουργούς της, αλλά και να ξαναγίνετε για λίγο παιδιά, την Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015, στις 8 το βράδυ στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα).

image

Πώς είναι να εξημερώνεις ανθρώπους και ζώα και να κάνεις φίλους χωρίς να μιλάς απαραίτητα τη γλώσσα τους; Σε μια εποχή που η φιλία με ανθρώπους που δεν μιλάμε την ίδια γλώσσα έχει γίνει πιο σημαντική από ποτέ, ο Μικρός Πρίγκιπας, αυτό το συμβολικό παραμύθι που «διδάσκει» την ανθρωπιά και τον σεβασμό στη διαφορετικότητα γίνεται επίκαιρο όσο ποτέ πριν. 
Η τρυφερή γραφή της Άλκης Ζέη, που πρωτοσυνάντησε τον ήρωα του Εξιπερί το καλοκαίρι του 1967, έρχεται να συναντήσει τις υδατογραφίες του Αλέξη Κυριτσόπουλου, εικόνες που μένουν ανεξίτηλες στο μυαλό καθώς η ομορφιά τους συναγωνίζεται την αίσθηση οικειότητας και ηρεμίας που αποπνέουν, αυτή την ανάμνηση και τη σύνδεση με την παιδική ηλικία που αν και αφήσαμε πίσω, πάντα νοσταλγούμε.

Ads

Σας περιμένουμε, μικρούς και μεγάλους, για να χαζέψουμε τ’ άστρα με τους δύο σπουδαίους δημιουργούς και συνεργάτες μας, την Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015, και για να ευχηθούμε όλοι μαζί ένα όμορφο και ξένοιαστο καλοκαίρι.

Ο Μικρός πρίγκιπας, το γνωστότερο έργο του Γάλλου συγγραφέα και πιλότου Αντουάν ντε Σεντ-Εξιπερί, έχει μεταφραστεί σε πάνω από 250 γλώσσες. Έχει συμπεριληφθεί στη λίστα με τα σημαντικότερα βιβλία του 20ού αιώνα που συνέταξε το 1999 η εφημερίδα Le Monde, ενώ ψηφίστηκε ως το καλύτερο βιβλίο του 20ού αιώνα στη Γαλλία.

Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ μόλις κυκλοφόρησε μια νέα αριστουργηματική έκδοση του διάσημου βιβλίου, σε μετάφραση της  Άλκης Ζέη και εικονογράφηση του Αλέξη Κυριτσόπουλου. Μια συλλεκτική έκδοση που δεν πρέπει να λείπει από καμία βιβλιοθήκη.