Τα έφερε έτσι η ζωή και καλείστε να μεγαλώσετε το παιδί σας μόνη σας. Σίγουρα πρόκειται για μια κατάσταση με αρκετές ιδιαιτερότητες και το mother.gr καταγράφει τα κυριότερα σημεία προσοχής:

Ads

Ας ξεκινήσουμε με την παραδοχή το κενό του μπαμπά δεν καλύπτεται ως παρουσία, ούτε ως ρόλος απέναντι στο παιδί. Άρα λοιπόν το ζητούμενο είναι να κάνετε το καλύτερο για το παιδί σας, χωρίς να έχετε στο μυαλό σας ότι θα είσαστε δύο σε ένα!

Η αλήθεια είναι ότι θα πιεστείτε αρκετά για να τα βγάλετε πέρα με τα οικονομικά σας, αφού το παιδί έχει πολλά έξοδα και ένας μισθός (αν υπάρχει), συν τη διατροφή δεν είναι δεδομένο ότι επαρκούν. Πόσο μάλλον αν η μανούλα δεν είναι εργαζόμενη…

Από την άλλη, ακόμα και δύο δουλειές να κάνετε για να τα βγάλετε πέρα, παρουσιάζονται άλλες δυσκολίες. Πρέπει να αφήνετε το παιδί για πολλές ώρες στους παππούδες ή στην νταντά και να στερείται την παρουσία σας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στο μεταξύ σας δέσιμο.

Ads

Γενικότερα όλες οι ευθύνες για το μεγάλωμα του παιδιού, συν το νοικοκυριό πέφτουν πλέον αποκλειστικά στις πλάτες σας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η καθημερινότητά σας είναι υπέρ του δέοντος απαιτητική και ο χρόνος για ξεκούραση ελάχιστος.

Θα υπάρξουν περίοδοι που θα νιώσετε απογοήτευση και ψυχολογική κόπωση και ίσως ανεπαρκής να φέρετε εις πέρας μια τόσο δύσκολη αποστολή. Λογικές και ανθρώπινες σκέψεις, που όμως πρέπει να αφήσετε στην άκρη το συντομότερο για να επιτελέσετε με τον καλύτερο τρόπο το ιερό σας έργο.