Στη σημερινή εποχή, όπου η ασφάλεια τροφίμων αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα και οι ασθένειες από μικροοργανισμούς προκαλούν έντονη ανησυχία, οι σπουδές Βιολογικών Επιστημών προσφέρουν μια ευκαιρία στους αποφοίτους να έχουν έναν ενεργό ρόλο στη βελτίωση των συνθηκών ζωής μας.

Ads

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου προσφέρει ένα εξελιγμένο πρόγραμμα σπουδών στις Βιολογικές Επιστήμες, ένα ιδιαίτερα αγαπητό πρόγραμμα ανάμεσα στους φοιτητές, ένα μοναδικό πρόγραμμα αντίστοιχο του οποίου δεν υπάρχει σε κανένα πανεπιστήμιο στην Κύπρο  ή στην Ελλάδα.
Το πρόγραμμα παρέχει δύο κατευθύνσεις: Γενική Βιολογία και Γενική Μικροβιολογία. Η Μικροβιολογία, η μελέτη των πανίσχυρων μικροσκοπικών οργανισμών που για εκατομμύρια χρόνια ήταν οι μοναδικοί κάτοικοι στον πλανήτη γη,  είναι μια κατεύθυνση των βιολογικών επιστημών που θα χαράξει θετικά το μέλλον της ανθρωπότητας. Η γνώση για τις θετικές δραστηριότητες των μικροοργανισμών αυξάνεται μέρα με τη μέρα και καθορίζει τις επόμενες κινήσεις των επιστημόνων, των νομοθετών, του κόσμου.

Στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι το μοναδικό πανεπιστήμιο στην Κύπρο που προσφέρει αυτή την εξειδίκευση, προετοιμάζοντας επιστήμονες που θα βοηθήσουν στην αξιοποίηση των θετικών επιπτώσεων των μικροοργανισμών και θα συνεισφέρουν σε μια καλύτερη ζωή για την ανθρωπότητα. Οι απόφοιτοι λυκείων που σκέφτονται να ακολουθήσουν μια επαγγελματική πορεία στον τομέα της Υγείας, των Τροφίμων ή του Περιβάλλοντος θα πρέπει να εξετάσουν σοβαρά την προοπτική να ξεκινήσουν με ένα προπτυχιακό στις Βιολογικές Επιστήμες.

Ένα μοναδικό πρόγραμμα σπουδών

image

Ads

Το  Τμήμα Επιστημών Ζωής, το οποίο ενσωματώνει τις Βιοιατρικές Επιστήμες, τη Φαρμακευτική, τη Διαιτολογία-Διατροφή,  την Αθλητική Επιστήμη και τις Βιολογικές Επιστήμες προσφέρει στους φοιτητές πεντάστερη εκπαίδευση σε ένα περιβάλλον δημιουργικής μάθησης και καινοτομίας, με εξαίρετες εργαστηριακές εγκαταστάσεις.

Τα προγράμματα του Τμήματος προετοιμάζουν τους φοιτητες τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά, με το πανεπιστήμιο να προσδίδει ‘τεράστια έμφαση’ στην εργαστηριακή εκπαίδευση, προσφέροντας μια γκάμα δεξιοτήτων αλλά και δυνατοτήτων έρευνας, πρωτόγνωρες για τα δεδομένα της Κύπρου. Πέραν των μαθημάτων, οι προπτυχιακοί φοιτητές, τον τελευταίο χρόνο σπουδών συνδέουν τις γνώσεις με τον πραγματικό επαγγελματικό χώρο με την μορφή πρακτικής άσκησης και εμπειρίας και τοποθετούνται  για ένα εξάμηνο σε κλινικά εργαστήρια, ιδιωτικά ή δημόσια, σε ερευνητικά εργαστήρια, σε σχετικά κυβερνητικά τμήματα όπως το Τμήμα Αλιείας, το Τμήμα Δασών, τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, σε εργαστήρια τροφίμων και νερού, και σε εργαστήρια φαρμακευτικών βιομηχανιών.

Η μελέτη της Βιολογίας προσφέρει τέτοιες δεξιότητες και γνώσεις που μπορεί ‘να ανοίξει αμέτρητες πόρτες’ για τους φοιτητές και μελλοντικά να αλλάξει τον κόσμο. Επιπλέον, μια κοινωνία βελτιώνεται μέσα από την έρευνα και την καινοτομία, προοπτικές οι οποίες προσφέρονται πλέον και στην ακαδημαϊκή κοινότητα της χώρας μας. Η μελέτη «του αόρατου κόσμου, του παρεξηγημένου κόσμου της μικροβιολογίας» είναι η επιστήμη του μέλλοντος.

Γενικά, με τις ανάγκες και τους κινδύνους να αυξάνονται, όλο και περισσότεροι νέοι συνειδητά στρέφονται σε επαγγέλματα που έχουν σχέση με τον ευρύτερο χώρο της Υγείας και της Βιολογίας, πράγμα που σταδιακά αλλά ουσιαστικά θα ενισχύσει την ανάπτυξη της έρευνας και των σχετικών υπηρεσιών στην Κύπρο.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Γραφείο Εισδοχής Φοιτητών τηλ. 00357 – 22713000 ,
email: [email protected]
www.euc.ac.cy