Κύκλους Παιδικών Εργαστηρίων για παιδιά 5 έως 7 χρονών και 8 έως 11 χρονών υπό τον τίτλο «Στα ίχνη του Φόβου και του Θάρρους» διοργανώνει το Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας. 

Ads

Στόχος των εργαστηρίων είναι να δοθεί η ευκαιρία στα παιδιά να παίξουν με το φόβο για να τον γνωρίσουν και να τον αντιμετωπίσουνεμε δημιουργικότητα, θάρρος και εμπιστοσύνη.

Πώς;

  • Μέσα από το παιχνίδι με τα εκθέματα της διαδραστικής έκθεσης «Γεια σου κύριε Φόβε!» Κάθε πίνακας και κάθε παιχνιδόκουτο των εκθεμάτων θα μας δίνει τη δυνατότητα να εξερευνήσουμε με θάρρος το συναίσθημα του φόβου!
  • Μέσα από τα εικαστικά (κατασκευές και ζωγραφική), καθώς το κάθε παιδί ενθαρρύνεται να ανακαλύψει το δικό του δημιουργικό τρόπο να αντιμετωπίσει το φόβο
  • Μέσα από διαφορετικούς ρόλους που προσφέρουν στα παιδιά την ευκαιρία να παίξουνε με το φόβο στο ασφαλές περιβάλλον του μουσείου
  • Μέσα από τη μυθοπλασία και τα παραμύθια που μας χαρίζουν τον υπέροχο μαγικό τους κόσμο  για να συμβεί ότι εμείς θελήσουμε 
  • Μέσα από τη συμμετοχή στην ομάδα όπου το κάθε παιδί μπορεί να προσφέρει και να μοιράζεται

Πόσοι διαφορετικοί φόβοι υπάρχουν λοιπόν; 

Ads

Ο φόβος για το άγνωστο. Ο φόβος για το διαφορετικό. Οι φόβοι στο σχολείο. Ο φόβος να μην τα καταφέρω. Ο φόβος να μην έχω παρέα. Ο φόβος για τις σκιές, το σκοτάδι, τους εφιάλτες… Ο φόβος που μας προστατεύει! Ο φόβος που μας ακινητοποιεί! Ο φόβος που μας διασκεδάζει! 

Θα τους ανακαλύψουμε και θα μάθουμε τα μικρά και τα μεγάλα  μυστικά τους για να ξέρουμε να τους αναγνωρίζουμε όταν τους νιώθουμε και να  είμαστε έτοιμοι να τους αντιμετωπίσουμε.

INFO

Ημερομηνίες
Σάββατα 1, 8, 15, 22 Φεβρουαρίου για τα παιδιά 5 έως 7 χρονών 
Σάββατα 1, 8, 15, 22 Μαρτίου για τα παιδιά 8 έως 11 χρονών 
Ώρα: 15:00 έως 16:30

Διάρκεια εργαστηρίου: 4 συναντήσεις για κάθε ομάδα 
Μέγιστος αριθμός παιδιών στην ομάδα: έως 12 παιδιά
Κόστος συμμετοχής: 60 ευρώ για τον κύκλο των 4 συναντήσεων

 

Επικοινωνία με το Μουσείο Συναισθημάτων: 210 92 18 329 (e-mail: [email protected])
* Η γραμματεία του μουσείου λειτουργεί καθημερινά εκτός Δευτέρας

Καρατζά 7 & Τσάμη Καρατάσου 56, 117 41 Φιλοπάππου, Αθήνα

ΠΡΟΣΒΑΣΗ
Μετρό: σταθμός Φιξ έξοδος Δράκου
Τρόλεϊ: 1,5,15 στάση Γαργαρέτα