Ένα μικρό αγόρι από το Τενεσί, ο Keaton που έπεσε θύμα σχολικού εκφοβισμού βγήκε να μιλήσει για όλα όσα περνάει στο σχολείο του, κινητοποιώντας πολύ κόσμο που έσπευσε να του στείλει μηνύματα υποστήριξης.

Ads

Την ανάρτηση στο facebook, έκανε η μητέρα του μικρού όταν πήγε να τον πάρει την περασμένη βδομάδα από το σχολείο. Λίγες ώρες νωρίτερα ο μικρός φοβόταν να πάει στο μεσημεριανό φαγητό. Και αυτό γιατί κάποιοι άλλοι μαθητές τον είχαν περιλούσει με γάλα και τον είχαν κοροϊδέψει για τα σημάδια στο πρόσωπό του, τα οποία του έμειναν έπειτα από μια εγχείρηση αφαίρεσης όγκου.

«Από περιέργεια, γιατί το κάνουν. Ποιο το νόημα; Ποια η απόλαυση που παίρνουν; Είναι επίπονο. Δεν είναι εντάξει», ακούγεται να λέει ο Keaton με δάκρυα στα μάτια, με τη μητέρα του να τον ρωτά τι ακριβώς υπομένει από τους συμμαθητές του. “Με κοροϊδεύουν για τη μύτη μου, με λένε άσχημο, λένε πως δεν έχω φίλους. Μου ρίχνουν γάλα πάνω μου”

Πιστεύεις ότι αυτό συμβαίνει μόνο σε εσένα;, τον ρωτά η μητέρα του: «Θα έλεγα πως είναι και άλλα παιδιά. Δεν εντάξει να το κάνει κάποιος αυτό. Οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί και δεν πρέπει να τους ασκείται κριτική γι’ αυτό. Δεν είναι δικό τους λάθος» συνεχίζει ξεσπώντας σε πιο έντονα κλάματα.

Ads

Κλείνοντας, ο Keaton δείχνει πως είναι αισιόδοξος. «Είναι δύσκολο, αλλά πιθανότατα όλα θα γίνουν καλύτερα μια μέρα».

Τα μηνύματα επωνύμων και μη στο twitter άρχισαν να πέφτουν βροχή. Ο Mark Rufallo έγραψε: «Μικρέ φίλε, έχω δεχτεί κι εγώ εκφοβισμό σαν παιδί. Έχεις δίκιο, καλυτερεύει. Είσαι ο προσωπικός μου ήρωας. Προστάτευσε την καρδιά σου. Έχεις φίλο σου τον Χαλκ».

Αλλά και ο Chris Evans, γνωστός ως Captain America, απέδειξε για άλλη μια φορά πως είναι σούπερ ήρωας και στην πραγματική ζωή, απαντώντας στο tweet της μητέρας του Keaton και προσκαλώντας τον στην πρεμιέρα του «Avengers: Infinity War» στο Λος Άντζελες.

«Μείνε δυνατός, Keaton. Μην τους αφήσεις να σε κάνουν να χάσεις το πάθος σου. Σου υπόσχομαι πως τα πράγματα γίνονται καλύτερα. Όσο αυτοί οι αλήτες στο σχολείο σου αποφασίζουν τι είδους άνθρωποι θέλουν να είναι σε αυτόν τον κόσμο, πώς θα σου φαινόταν να ερχόσουν με τη μαμά σου στην πρεμιέρα των Avengers στο LA την επόμενη χρονιά;», γράφει ο Evans.