Ένα κορίτσι φτιαγμένο από βιβλία πλέει με τη σχεδία του σε μια θάλασσα λέξεων, ώσπου φτάνει στο σπίτι ενός αγοριού. Το προσκαλεί να πάει μαζί του σε μια περιπέτεια στον κόσμο των ιστοριών, εκεί όπου όλα μπορούν να συμβούν με τη δύναμη της φαντασίας.

Ads

Οι εκδόσεις Ίκαρος γιορτάζουν την  Παγκόσμια   Ημέρα  Παιδικού   Βιβλίου (2 Απριλίου)   2017  με  την κυκλοφορία   του   παραμυθιού  «Ένα   παιδί   από   βιβλία»,   ένα   βιβλίο-ύμνος   στη   δύναμη   της παιδικής λογοτεχνίας και της αφήγησης, από τον πολυβραβευμένο παραμυθά Oliver Jeffers  και τον εικαστικό Sam Winston, σε απόδοση Φίλιππου Μανδηλαρά.

«Αυτό που θέλαμε από τη αρχή, ήταν να δημιουργήσουμε μια ιστορία που θα μιλούσε για την αγάπη μας προς την κλασική λογοτεχνία για παιδιά με ένα τρόπο μοντέρνο»,  δηλώνουν οι συγγραφείς. 

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού βιβλίου κάθε χρόνο, δεν είναι παρά η αφορμή για να συνειδητοποιήσουμε τον ουσιαστικό ρόλο που παίζουν τα παιδικά αναγνώσματα στις μικρές   ηλικίες,   καθορίζοντας   τη   μελλοντική   ιδιοσυγκρασία   των   παιδιών.   Ενα   βιβλίο αφιερωμένο στην παιδική λογοτεχνία αποτελεί τον ιδανικό εορτασμό της μέρας αυτής.

Ads

image

Οι χαρακτήρες του Oliver Jeffers κινούνται και ανιχνεύουν τον δρόμο τους στο ιδιόμορφο τυπογραφικό τοπίο του Sam Winston, σε ένα βιβλίο-ύμνο στη δύναμη της αφήγησης. Στις εικόνες περιλαμβάνονται σαράντα κλασικά έργα της παιδικής λογοτεχνίας, δημιουργώντας αμέτρητες ευκαιρίες για να τα θυμηθούμε, να τα ανακαλύψουμε και να τα μοιραστούμε.

Η μοναδική στο είδος της εικονογράφηση, η οποία συμπλέει αρμονικά με την εμπειρία του κειμένου, προσφέρει μια αξέχαστη αναγνωστική εμπειρία που θα εμπνεύσει και θα οδηγήσει τους αναγνώστες όλων των ηλικιών στο να εξερευνήσουν, να μάθουν και να εμπνευστούν δικές τους ιστορίες με αφορμή τις πρωτότυπες.

Το   βιβλίο   τιμήθηκε   με   το   βραβείο   «The   Bologna   Ragazzi   Award   2017»,   ένα   από   τα   πιο σημαντικά βραβεία στον κόσμο  των  παιδικών εκδόσεων,  και συμπεριλήφθηκε  στη  μακρά λίστα για το βραβείο «Goodreads Choice Award 2016» στην κατηγορία εικονογραφημένων βιβλίων.