Η μικρή Ντάλια Αράνα από το Γκέινσβιλ στη Τζόρτζια των ΗΠΑ, έχει διαβάσει περισσότερα από 1.000 βιβλία, όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν οι γονείς της.

Ads

Μάλιστα, εξαιτίας της εντυπωσιακής αυτής επίδοσης, έγινε τιμητικά η πρώτη βιβλιοθηκάριος για μία ημέρα της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών – οποία ιδρύθηκε το 1800 και θεωρείται η μεγαλύτερη και πλουσιότερη βιβλιοθήκη παγκοσμίως.

Όπως είπε ο πατέρας της, Μιγκέλ Αράνα στο Buzzfeed, η Ντάλια διάβασε το πρώτο της βιβλίο -με τίτλο «Ann’s Big Muffin»- ένα μήνα προτού κλείσει τα 3 της χρόνια.

Όσο για τη μητέρα της, Χαλίμα, αποφάσισε με επιστολή της να γνωστοποιήσει τη λατρεία της κόρης της για τα βιβλία, προκειμένου να καταστεί εφικτό η τετράχρονη να επισκεφθεί τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου.

Όπως και έγινε. Η 4χρονη ξεναγήθηκε στην ιστορική βιβλιοθήκη, μίλησε με το προσωπικό -ενθουσιασμένη με τις εγκαταστάσεις και τα τούνελ που συνδέουν τα κτίρια- και αποκάλυψε ότι το αγαπημένο της βιβλίο, είναι το «The Pigeon Finds a Hot Dog», του συγγραφέα παιδικών βιβλίων Μο Ουίλεμς.

Ads

Παρότι η Ντάλια δεν πηγαίνει ακόμη σχολείο, έχει εκφράσει την επιθυμία να διδάξει και σε άλλα μικρά παιδιά, που δεν έχουν συμπληρώσει τα έξι χρόνια, πώς να διαβάζουν.

Συμμετέχει δε, στο πρόγραμμα προσχολικής ανάγνωσης 1000 βιβλίων. Στόχος της είναι η ανάγνωση άλλων 1500 βιβλίων, στο πλαίσιο του προγράμματος.

Μετά από την συγκεκριμένη εμπειρία, ανυπομονεί να εγγραφεί στον παιδικό σταθμό για να… βοηθήσει τη δασκάλα της να διδάξει.