Από μικρή ηλικία με εντυπωσίαζαν οι δάσκαλοι ή οι δασκάλες που σου μετέδιδαν το αίσθημα της ασφάλειας και της αισιοδοξίας, ήξεραν να σου δείξουν το τρόπο να βρεις το δικό σου μονοπάτι και όχι να σου επιβάλλουν το δικό τους ως το πρώτιστο. Τέτοιοι άνθρωποι θα έπρεπε να είναι πολλοί περισσότεροι διότι την κοινωνία θα την έκαναν καλύτερη. Όταν ήμουν φοιτήτρια είχα την ευκαιρία να γνωρίσω έναν τέτοιο ΔΑΣΚΑΛΟ.

Ads

Ξαφνικά, μια μέρα στα τότε μου φοιτητικά χρόνια (χρόνια ξεγνοιασιάς, τρέλας, έντασης), αποφάσισα να κάνω κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Ξεκίνησα πολεμικές τέχνες διότι συνδύαζαν διαφορετικές τεχνικές μεταξύ τους με αποτέλεσμα να μη γίνεται βαρετό το πρόγραμμα. Ήθελε συγκέντρωση, μνήμη, συγχρονισμό και με το καιρό μάθαινες να αγαπάς τον εαυτό σου, γιατί στην ουσία αυτόν πολεμούσες. Όμως θα σας πω κάτι, σε ένα μάθημα δε μετράει μόνο το υλικό αλλά και ο δάσκαλος. Να σου δώσει έμπνευση, ασφάλεια, συμβουλές (ζωής), να σε ενθαρρύνει, να σε ακούσει και να σταθεί δίπλα σου διακριτικά.

Πήγα στο πρώτο μάθημα και επιτέλους βρήκα την ταυτότητά μου, πολύ σημαντικό να σε βοηθάει κάποιος να καλλιεργείς τη ταυτότητά σου, είναι ανεκτίμητη αξία. Να σε μαθαίνει με το παράδειγμά του, το ήθος του, την ακεραιότητά του, στοιχεία που απαρτίζουν έναν καλλιεργημένο άνθρωπο με βαθειά συνείδηση. Δε θα ξεχάσω τη φράση: στη ζωή όλα είναι θέμα εμπειριών! Με απασχολούσε καιρό και σκεφτόμουν έντονα τι εννοούσε ο δάσκαλός μου.

Ώσπου κατάλαβα, ήθελε να δώσει το μήνυμα να ζούμε τη κάθε στιγμή, να την αγαπάμε και να την κάνουμε δική μας, να αφήνουμε τους άλλους να εκφράζονται ελεύθερα και εμείς να τους ακούμε, να γελάμε αληθινά και οτιδήποτε τοξικό να το πετάμε. Αν το καλοσκεφτείτε οι πολεμικές τέχνες μοιάζουν με τη ζωή. Και στα δύο υπάρχει η επίθεση, η άμυνα, η στρατηγική, ο συγχρονισμός και η σκληρή προπόνηση. Να πολεμάς με στόχο το καλύτερο. Ελπίζω να γνωρίσετε και εσείς κάποιον κάποια μέρα, τότε θα καταλάβετε πολύ καλά τι εννοώ!

Ads

Πηγή: Εναλλακτική Δράση