Αφού το πιο αγαπημένο και πολλαπλά χρήσιμο μάθημα των μαθητών η Αστρονομία εκδιώχθηκε από τα σχολεία της χώρας, ο ομότιμος καθηγητής Αστρονομίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης Νικόλαος Σπύρου, αποφάσισε σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών να κάνει δωρεάν μαθήματα στο χώρο του ΑΠΘ.

Ads

Τα μαθήματα στο «Κρυφό Σχολειό Αστρονομίας» προβλέπεται να ξεκινήσουν στα μέσα Οκτωβρίου 2015 και θα πραγματοποιούνται απογευματινές ώρες και περιλαμβάνουν επτά διαλέξεις πάνω σε θέματα Κοσμολογίας, Αστροφυσικής, Διαστημικής. Οι θέσεις για το… Κρυφό Σχολείο είναι 30 και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Όπως εξηγεί ο Αντιπρόεδρος της ΕΕΦ Π. Φιλντίσης «η Ένωση συμβάλλει σε μια προσπάθεια αφενός μεν υποβοήθησης της επίσημης πολιτείας να διορθώσει το λάθος της, αφετέρου δε ενημέρωσης των μαθητών – μαθητριών, η Ένωση Ελλήνων Φυσικών (Ε.Ε.Φ.) και εμπνευσμένοι πανεπιστημιακοί καθηγητές θα προσπαθήσουν να διατηρήσουν ζωντανή την αγάπη και το ενδιαφέρον της μαθητικής νεολαίας μας για το συγκεκριμένο μάθημα».

Αιτήσεις, πληροφορίες, συμμετοχές [email protected]

Ads