Στο Μέγαρο Μουσικής της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί το 65ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Βιοχημείας και Μοριακής Βιολογίας από τις 28 – 30 Νοεμβρίου.

Ads

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν ως προσκεκλημένοι ομιλητές διακεκριμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως οι: P. Ten Dijke (LUMC, Leiden, NL), M. Turner (Babraham Institute, Cambridge, UK), S. Tsirka (Stony Brook University, U.S.A.), V. Ntoukakis (University of Warwick, U.K.), Π. Αγιανιάν (ΔΠΘ, Αλεξανδρούπολη),  Γ. Γαρίνης (ΙΜΒΒ, Ηράκλειο), Ε. Γεωργάτσου (Παν. Θεσσαλίας), Δ. Θάνος (ΙΙΒΕΑΑ, Αθήνα), Κ.  Κυπραίος (Παν. Πατρών), Π. Μαραγκός (Παν. Ιωαννίνων), Π. Σιδεράς (ΙΙΒΕΑΑ, Αθήνα), Δρ. Κ. Σταματόπουλος (ΙΝΑΒ-ΕΚΕΤΑ, Θεσσαλονίκη) και ο Ν. Ταβερναράκης (Παν. Κρήτης).

Στο 65ο Συνέδριο συνεχίζεται επίσης ο ιδιαίτερα επιτυχημένος θεσμός της διεξαγωγής του ανεξάρτητου Συνεδρίου Νέων Επιστημόνων, που εγκαινιάσθηκε πέρυσι στο συνέδριο της Αθήνας με ιδιαίτερη επιτυχία. Το 2ο Πανελλήνιο Forum Νέων Επιστημόνων της ΕΕΒΜΒ που οργανώνεται από ανεξάρτητη επιτροπή νέων ερευνητών, θα πραγματοποιηθεί στις 27 Νοεμβρίου 2014 στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕΔΕΑ) του Α.Π.Θ.

Όπως όλα τα συνέδρια της ΕΕΒΜΒ, έτσι και το 65ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΕΕΒΜΒ φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο συνάντησης και χώρο παραγωγικής ανταλλαγής απόψεων μεταξύ έμπειρων και νέων συναδέλφων που δραστηριοποιούνται σε όλους τους τομείς των Βιοεπιστημών, αλλά και να αναδείξει το υψηλό επίπεδο έρευνας που πραγματοποιείται στη χώρα μας παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες. 

Ads

Πληροφορίες – επικοινωνία

https://www.eebmb2014.gr/

[email protected]

Ημερομηνίες διεξαγωγής

Παρασκευή 28 Νοέμβριου εώς Κυριακή 30 Νοέμβριου 2014 

Χώρος: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης