Τώρα μάλιστα. Με δύο εβδομάδες καθυστέρηση, η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Μαχόμενες Επαναστατικές Λαϊκές Δυνάμεις» ανέλάβε την ευθύνη για τη δολοφονική επίθεση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής την 1η Νοεμβρίου. Φυσικά δεν υπάρχει ούτε ίχνος δικαιολογίας για την καθυστέρηση: την σήμερον ημέρα άλλωστε, οι τρομοκράτες πάνε με το πάσο τους. Καμία επίσης εξήγηση για την αποστολή της προκήρυξης στην διαδικτυακή ζούγκλα που τελευταία προωθεί σχεδόν απροκάλυπτα την «Χρυσή Αυγή»: το βασικό επιχείρημα της τελευταίας όλη την προηγούμενη περίοδο, είναι μια «δημοσκόπηση» στην zougla.gr που φέρνει την Χρυσή Αυγή στην πρώτη θέση της πρόθεσης ψήφου!

Ads

Το πιο σημαντικό ερωτηματικά γεννάει όμως η απουσία από την προκήρυξη οποιουδήποτε στοιχείου που θα έπειθε ότι οι συγγραφείς της είναι και οι αυτουργοί της διπλής δολοφονίας. Σε όλες τις ανάλογες προκηρύξεις δίνονται συνήθως αποδεικτικά στοιχεία και περιγραφές από την επιχείρηση, πολύ περισσότερο αφού στην συγκεκριμμένη δολοφονία το όπλο του εγκλήματος δεν είχε χρησιμοποιηθεί ξανά: δεν υπάρχει καμία αναφορά του τύπου «οι σύντροφοι του κομμάντο παρακολουθούσαν τους Χρυσαυγίτες», καμιά εξήγηση γιατί την ώρα που έγινε η επίθεση κλπ κλπ. Τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο επελέγησαν για κάποιο συγκεκριμμένο λόγο; Tα παρακολουθούσαν οι «μαχητές» της οργάνωσης για καιρό; Ηθελαν να σκοτώσουν και τους 4 στους οποίους επιτέθηκαν ή θα σκότωναν και 14 αν ήταν μαζεμένοι έξω από τα γραφεία; Και τελικώς πως μπορεί να είμαστε βέβαιοι ότι μια προκήρυξη με παραλήπτη την zougla.gr είναι «μάλλον αυθεντική», όπως έσπευσε να διαρρεύσει ξανά η Αντιτρομοκρατική Υπήρεσία, που τις προηγούμενες 15 μέρες έπαιρνε όρκο ότι η «Σέχτα Επαναστατών» ήταν πίσω από την επίθεση;

Γιατι κατά τα άλλα, το κείμενο της προκήρυξης, χωρίς τις εμβόλιμες ταξικές και επαναστατικές κορώνες, θα μπορούσε να είχε γραφτεί από τον οποιοδήποτε δημοσιογράφο που παρακολουθεί συστηματικά τις εγκληματικές δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής και την προιστορία της: τα δύο τρίτα από τις 18 σελίδες καταγράφουν τις επιθέσεις της Χρυσής Αυγής τα τελευταία χρόνια αλλά και τις τελευταίες δεκαετίες ενώ περιέχουν εκτενείς αναφορές στην μεταπολεμική ιστορία της χώρας, στους ταγματασφαλίτες , στον Γεώργιο Παπανδρέου και τον λόγο του Λίβανο το 1944! κλπ. Μια οργάνωση που στο τέλος της προκήρυξης καλεί για την «λαοκρατία» δείχνει να έχει αντικαταστήσει την ιδεολογία από την δημοσιογραφία. Είναι όμως άλλο να γράφεις άρθρο και εντελώς διαφορετικό να είσαι αποφασισμένος να πυροβολήσεις όποιον βρεις μπροστά σου. 

Είναι επίσης πολύ περίεργο είναι ότι, αντίθετα με παλιότερες προκηρύξεις, μια οργάνωση με στόχο την «λαοκρατία» φέρεται με το γάντι στα κόμματα της Αριστεράς. Τέτοιες οργανώσεις, που κατα κάποιο τρόπο διεκδικούν την κομμουνιστική πρωτοπορία καταφέρονταν πάντα, ακριβώς για να διαφοροποιηθούν, με πολύ σκληρά λόγια και αφιέρωναν παραγράφους ολοκληρες στα «προδοτικά» κόμματα της αριστεράς, στις «ξεπουλημένες» ηγεσίες τους κλπ. Στην τωρινή προκήρυξη το ΚΚΕ δεν αναφέρεται καθόλου(υπάρχει μια αναφορά στα 2 ΚΚΕ της δεκαετίας του 70) ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται μόνο μια φορά με το επίθετο «επισφαλής»! Αντίθετα η ΝΔ, που δεν είναι παρά η «σοβαρή Χρυσή Αυγή» για τους συγγραφείς, βρίσκεται στο επίκεντρο της κριτικής της οργάνωσης.

Ads

Οτι πρέπει δηλαδή για να εμφανιστεί ότι η χώρα χωρίζεται σε δύο στρατόπεδα, την Δεξιά(ΝΔ-Χρυσή Αυγή) και την αριστερά από το ΚΚΕ μέχρι τις «Μαχόμενες Επαναστατικές Λαϊκές Δυνάμεις», να ξαναμπεί στο τραπέζι η θεωρία των δύο άκρων και να ενισχυθεί η δίψα για εκδίκηση της Χρυσής Αυγής, που έσπευσε να μιλήσει για τους  «θρασύδειλους δολοφόνους» που «ανήκουν στην εγκληματική ιδεολογική μήτρα της άκρας αριστεράς». Αν είναι κάτι σίγουρο, είναι ότι ο φαύλος κύκλος του αίματος δεν τελειώνει με αυτή την προκήρυξη. Είναι ένα ακόμη βήμα στην νέα φάση της «στρατηγικής της έντασης»  που εγκαινιάστηκε με τις  δολοφονίες στο Νέο Ηράκλειο.