Σε εξέλιξη βρίσκεται ο νέος γύρος επαφών Ελλάδας Ευρώπης. Τηλεφωνική επικοινωνία είχε χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προκειμένου να συζητήσουν πως μπορεί να επιτευχθεί μία συμφωνία. Τηλεφωνική επικοινωνία είχε και σήμερα ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αλλά και με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και με τον επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

Ads

«Επιβεβαιώνεται ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε στον πρόεδρο Γιούνκερ χθες βράδυ και ο πρόεδρος Γιούνκερ αφού μίλησε με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ υπογράμμισε κι εξήγησε πως μία συμφωνία της τελευταίας στιγμής θα μπορούσε να είναι, ώστε να επιτρέψει στο Eurogroup να την εξετάσει», είπε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς από τις Βρυξέλλες, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων. «Αυτό θα απαιτούσε μία κίνηση από την ελληνική κυβέρνηση», είπε.

«Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα θα λήξει σήμερα τα μεσάνυχτα. Η πόρτα παραμένει ανοικτή για συμφωνία, αλλά ο χρόνος τελειώνει», σημείωσε επίσης, λέγοντας πως ακόμη δεν έχει γίνει κάποια κίνηση από την πλευρά της Ελλάδος.

Πρόσθεσε επίσης ότι μία συμφωνία της τελευταίας στιγμής θα απαιτούσε τη στήριξη του Τσίπρα στο «Ναι» του δημοψηφίσματος. «Το δημοψήφισμα είναι για το μέλλον της Ελλάδος στο ευρώ», κατέληξε.

Ads

Ξένοι δημοσιογράφοι αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται ο Αλέξης Τσίπρας να ταξιδέψει ακόμα κι απόψε στις βρυξέλλες προκειμένου να έχει νέες διαβουλεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους της χώρας.