Το γύρο του διαδικτύου κάνει το βίντεο με την πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ και τον τρόπο που αντεδρασαν οι δημοσιογράφοι αλλά και ο Κωστής Χατζηδάκης ως καλεσμένος, στο θέμα του Βασίλη Δημάκη, που έθιξε το πρωί της Τετάρτης ο δημοσιογράφος της Αυγής Ανδρέας Πετρόπουλος. 

Ads

Η έκρηξη που ακολούθησε ήταν χαρακτηριστική με τους δημοσιογράφους να ανεβάζουν τους τόνους και να επιτίθενται με τα επιχειρήματα πως ο φυλακισμένος φοιτητής διευκολύνεται στις σπουδές του και ότι προέρχεται από «συγκεκριμένο ιδεολογικό χώρο», παρουσιάζοντας ψεύτικα στοιχεία και προσπαθώντας να τον απαξιώσουν. 

Μάλιστα, οι δημοσιογράφοι επανέλαβαν αρκετές φορές ότι οι ανακοινώσεις της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έχουν παραθέσει όλα τα στοιχεία για το Δημάκη, εμμένοντας σε αυτή την εκδοχή, όπως και ο Υπουργός Περιβάλλοντος που κλήθηκε να σχολιάσει.

Όπως είναι γνωστό οι ανακοινώσεις περιείχαν σωρεία ψευδών στοιχείων και συκοφαντικών αναφορών, για τις οποίες η πλευρά του Δημάκη απείλησε με αγωγές, πριν αναγκαστούν σε αναδίπλωση… 

Λίγες ώρες μετά την επίθεση των δημοσιογράφων στο ΣΚΑΙ, η κυβέρνηση και η αρμόδια Γραμματεία αναγκάστηκαν να κάνουν δεκτά όλα τα  δίκαια αιτήματα του Δημάκη και να αποφασίσουν τη μεταγωγή του στην πτέρυγα του Κορυδαλλού, όπως ζητούσε. Έτσι εκτός από το υπουργείο και την κυβέρνηση, που εκτέθηκαν από τις εμμονές και τα ψεύδη, εκτεθειμένοι, για άλλη μια φορά, βρέθηκαν δημοσιογράφοι του Σκάι, που έσπευσαν να υιοθετήσουν, χωρίς καμία επιφύλαξη, όλους τους ισχυρισμούς του υπουργείου. 

Ads

Δεν έμεινε ασχολίαστη η στάση του δημοσιογράφου το πρωί της Πέμπτης, όταν έπρεπε να διαβάσει για τη δικαίωση του Δημάκη και τη μεταγωγή του, επιμένοντας ότι δεν γνωρίζει ποιος είναι ο λόγος που η κυβέρνηση αποδέχτηκε τα αιτήματά του.