Για την δικαστική του νίκη για την κλοπή τραγουδιού του με τις ευλογίες της «αμαρτωλής ΑΕΠΙ» μίλησε ο μουσικός και τραγουδιστής Δημήτρης Ζερβουδάκης.

Ads

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων «Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 93,4», σε σχέση με την υπόθεση ο Δ. Ζερβουδάκης, υπήρξε «σκύλευση επάνω σε ένα τραγούδι μου, με την έννοια του να παραχθεί ένα υπέρμετρο εμπορικό κέρδος ειδικά στα καλοκαιρινά beach bar. Μου πήραν ένα τραγούδι το οποίο ήταν αυτό που ήταν, μέσα στην αγωνία και στην απλότητα του, το κάνανε ένα καρασκυλάδικο με μια προοπτική να κάνουν μια αρπαχτή καλοκαιρινή».

«Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να έχω επαφή με τέτοιου τύπου εταιρείες που διακινούν τέτοιου είδους τραγούδια, και κυρίως με αυτού του τύπου την διασκέδαση της νύχτας. Μιλάμε για το ηθικό μου δικαίωμα να διαθέτω την δουλειά μου όπου αγαπάω και όπου προτιμώ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως τόνισε, όχι μόνο προχωρήσανε στην αφαίμαξη του τραγουδιού, χωρίς να ζητηθεί επί της ουσίας από τον εν ζωή δημιουργό του η έγκριση για την διασκευή, προχωρήσανε και σε έκδοση δίσκου, σε έκδοση εμπορικού προϊόντος. «Μιλάμε για καθαρόαιμη κλοπή, και αυτό βέβαια με τις ευλογίες της αμαρτωλής ΑΕΠΙ» σχολίασε χαρακτηριστικά.

Ads

Έτσι, ο γνωστός καλλιτέχνης προσέφυγε στα δικαστήρια διότι δεν υπήρξε η αντίστοιχη άδεια από την ΑΕΠΙ (Ανώνυμη Εταιρεία Πνευματικής Ιδιοκτησίας). Όπως ο ίδιος ανέφερε, η εταιρεία προχώρησε σε μια παρελκυστική τακτική που έκανε λόγο για επανεκτέλεση του συγκεκριμένου κομματιού. Ωστόσο, όπως τόνισε, «δεν είναι έτσι, βασικά του βγάλανε τα μάτια, και δεν υπήρχε περίπτωση να το ανεχτώ».

Το δικαστήριο αποφάσισε ότι η ΑΕΠΙ δεν είχε το δικαίωμα να παραχωρήσει τη συγκεκριμένη άδεια, και έτσι δικαίωσε τον γνωστό καλλιτέχνη Δημήτρη Ζερβουδάκη.

Σχολιάζοντας ο ίδιος την απόφαση του δικαστηρίου έκανε λόγο για μια «σοβαρή τομή, με την έννοια ότι η απόφαση αποτελεί νομολογία για όποιον πραγματικά νιώθει ριγμένος, ή ότι του έχουν κλέψει τη δουλειά του, να μπορεί να διεκδικήσει το δίκιο του. Η ΑΕΠΙ ήταν πέρα για πέρα παράνομη στην κίνηση που έκανε».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Δ. Ζερβουδάκης σημείωσε ότι «δεν ξέρω αν υπάρχει η δυνατότητα απόσυρσης των cd που έχουν κυκλοφορήσει. Θέλω την απόσυρση όλων έχουν την υποχρέωση να δημοσιεύσουν τις διατακτικές του δικαστηρίου σε δύο μεγάλες εφημερίδες, με την έννοια να αποκατασταθεί και η δικιά μου θέση για την υπόθεση».

Όπως ανέφερε, «κινήθηκα με προσωπικά μέσα στην υπόθεση αυτή, δεν είχα κάτι συλλογικό από πίσω μου, προσπάθησα και τελικά δικαιώθηκα».