Ο Τσέστερ Μπένινγκτον, ο τραγουδιστής της nu metal μπάντας, Linkin Park με τις πλατινένιες πωλήσεις έθεσε χθες τέρμα στη ζωή του, στο σπίτι του στο Λος Άντζελες σε ηλικία 41 ετών.

Ads

Ο Μπράιαν Ελίας, επικεφαλής επιχειρήσεων της ιατροδικαστικής υπηρεσίας του Λος Άντζελες επιβεβαίωσε τον θάνατο του Τσέστερ Μπένινγκτον στην κατοικία του.

Ο Μπένινγκτον βρέθηκε κρεμασμένος στις 20 Ιουλίου, την ημέρα που ο τραγουδιστής των Soundgarden και Audioslave, Κρις Κορνέλ, με τον οποίο συνδεόταν με στενή φιλία θα γινόταν 53 ετών. Ο Κρις Κορνέλ αυτοκτόνησε με τον ίδιο τρόπο τον περασμένο Μάιο. Δεν έχει επιβεβαιωθεί αν πρόκειται για σύμπτωση.

Οι δύο ροκ σταρ συνδέονταν με στενή φιλία και αντιμετώπιζαν παρόμοια προβλήματα.

Ads

image

Μάλιστα μετά τον θάνατο του Κορνέλ, πριν από ενάμιση μήνα, ο Τσέστερ είχε τραγουδήσει στην κηδεία του.

Ο Μπένινγκτον πάλευε με την κατάθλιψη, το αλκοόλ και τα ναρκωτικά.

Το γράμμα του Τσέστερ Μπένινγκτον στον μέντορα του, λίγες ημέρες μετά την αυτοκτονία του τραγουδιστή των Soundgarden.

Αγαπητέ Chris,

ονειρεύτηκα τους Beatles χθες βράδυ. Ξύπνησα με το ‘Rocky Raccoon’ να παίζει στο κεφάλι μου και προβληματισμένος κοίταξα το πρόσωπο της συζύγου μου. Μου είπε πως ο φίλος μου έφυγε από τη ζωή. Σκέψεις με σένα, πλημμύρισαν το νου μου και θρήνησα. Ακόμα θρηνώ, με λύπη αλλά και ευγνωμοσύνη καθώς μοιράστηκα κάποιες πολύ ξεχωριστές στιγμές μαζί σου αλλά και με την όμορφη οικογένειά σου. Με έχεις εμπνεύσει με πολλούς τρόπους που δεν θα μπορούσες να γνωρίζεις. Το ταλέντο σου ήταν αγνό και απαράμιλλο. Η φωνή σου ήταν ευτυχία και πόνος, θυμός και συγχώρεση, αγάπη και πόνος της καρδιάς όλα μαζί σε ένα. Υποθέτω πως αυτό είμαστε όλοι. Με βοήθησες να το καταλάβω αυτό. Μόλις παρακολούθησα το video σου να τραγουδάς το ‘A Day In The Life’ των Beatles και σκέφτηκα το όνειρό μου. Θέλω να σκέφτομαι πως έλεγες αντίο με τον δικό σου τρόπο. Δεν μπορώ να φανταστώ ένα κόσμο χωρίς εσένα μέσα του. Προσεύχομαι να βρεις γαλήνη στην επόμενη ζωή. Στέλνω την αγάπη μου στη σύζυγο και τα παιδιά σου, στους φίλους και την οικογένειά σου. Σε ευχαριστώ που μου επέτρεψες να είμαι κομμάτι της ζωής σου.

Με όλη μου την αγάπη.
Ο φίλος σου Chester Bennington.

Η χαρακτηριστική και διαπεραστική φωνή του Τσέστερ Μπένινγκτον των Linkin Park σημάδεψε μια ολόκληρη γενιά που μεγάλωσε μαζί του.

Μουσικοί και ηθοποιοί με μηνύματά τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θρηνούν για τον θάνατο του Μπένινγκτον, εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στους συγγενείς και τους φίλους του και διαδίδουν μηνύματα ευαισθητοποίησης για την ψυχική υγεία.