Τα ξημερώματα της Πέμπτης αυτοκτόνησε ο Κρις Κορνέλ, που έγραψε το δικό του ξεχωριστό κεφάλαιο στην παγκόσμια ροκ μουσική σκηνή ως τραγουδιστής του Grunge συγκροτήματος SoundGarden. Ήταν λίγες ώρες μετά την τελευταία όπως αποδείχτηκε συναυλία του στο Ντιτρόιτ. Εκεί ήταν που αποχαιρέτισε – πως αλλιώς; – μετά μουσικής το κοινό του. 

Ads

Κάποιοι είπαν ότι ήταν σαφές πως ο Κορνέλ δεν ήταν ο εαυτός του στη συναυλία. Άλλοι, πως τίποτε δεν πρόδιδε πως δεν ήταν καλά. Ο ίδιος τραγούδησε: 

«In my time of dying, I want nobody to mourn. All I want for you to do is take my body home…» – «Την ώρα που πεθαίνω, δεν θέλω κανείς να πενθήσει. Το μόνο που θέλω να κάνεις είναι να πας το σώμα μου στο σπίτι…»

Κλείνοντας τη συναυλία, στο encore, ο Κορνέλ τα έδωσε όλα με το «In My Time of Dying» στη βερσιόν των Led Zeppelin. Αυτό ήταν τελικά το τελευταίο τραγούδι που έπαιξε και τραγούδησε στη σκηνή και ίσως ένα κρυφό μουσικό αντίο…

Σύμφωνα με τη λίστα των τραγουδιών για το encore υπήρχε προγραμματισμένο άλλο τραγούδι. Εκείνο ποτέ δεν έπαιξε. Αντικαταστάθηκε με το «In My Time of Dying». 

Ads

image

Ο αποχαιρετισμός του Τζίμι Πέιτζ, του κιθαρίστα των Led Zeppelin: «RIP Κρις Κορνέλ, απίστευτα ταλαντούχος, απίστευτα νέος, μας λείπεις απίστευτα». 

Αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της συναυλίας ο Κορνέλ αναφέρθηκε στις ιστορίες που υπήρχαν πίσω από τα τραγούδια του, μίλησε με πολύ αγάπη για το Ντιτρόιτ και το ασύγκριτο – όπως είπε – κοινό του, λέγοντας μάλιστα κάποια στιγμή: «Αισθάνομαι άσχημα για την επόμενη πόλη».

* Οι Soundgarden εμφανίστηκαν στη grunge σκηνή στα τέλη της δεκαετίας του ’80, αρχές του ’90, την ίδια εποχή με τους Nirvana. Είναι το συγκρότημα που συνέβλαε καθοριστικά στη διάδοση του grunge στο ευρή κοινό. Το γκρουπ πούλησε 10 εκατ. δίσκους μόνο στις ΗΠΑ και ήταν υποψήφιο για 9 Βραβεία Γκράμι. Μετά τη διάλυση του γκρουπ, ο Κορνέλ έκανε ένα σόλο άλμπουμ και στη συνέχεια, έγινε τραγουδιστής των Audioslave, με παραγωγό τον Ρικ Ρούμπιν.