Θετική επίδραση στην ψυχολογία έχει το τραγούδι των Queen «Bohemian Rapsody» σύμφωνα με δημοσκόπηση της ComRes για λογαριασμό του BBC Radio, η οποία ερευνά την θεραπευτική δύναμη της μουσικής. Δεύτερο ήρθε το Dancing Queen των Abba και τρίτο το Happy του Φάρελ Γουίλιαμς.

Ads

Περισσότεροι από τα 2/3 των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση δήλωσαν ότι τους αρέσει να ακούν μουσική όταν δεν νιώθουν καλά. Και περίπου 9 στους 10 συμφώνησαν ότι η μουσική κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται καλύτερα όταν είναι άρρωστοι ή βιώνουν δύσκολες καταστάσεις.

Συνολικά, το 81% των Βρετανών λένε ότι έχουν αισθανθεί καλύτερα ακούγοντας μουσική, ενώ το 36% των ερωτηθέντων απάντησε ότι προτιμά να ακούει μία ομιλία παρά μουσική, όταν δεν νιώθουν καλά.

Σε ερώτηση να επιλέξουν συγκεκριμένο είδος μουσικής, σχεδόν το 30% των ανδρών επέλεξε το Bohemian Rhapsody από τη λίστα που τους δόθηκε. Λιγότερες ήταν οι γυναίκες -23%- που το έβαλαν πρώτο στη λίστα, με εκείνες να επιλέγουν με 28% το Dancing Queen. Το τραγούδι των Abba επέλεξε μόνο ένα 16% των ανδρών.

Ads

Στην ηλικιακή ομάδα των 65 και άνω η κλασική μουσική είναι αυτή που προσέλκυσε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, με το 39% να θέλει κλασικά ακούσματα στις δύσκολες ώρες.

Στις νεότερες ηλικίες, το Happy ήταν το δημοφιλέστερο, ενώ στη λίστα υπήρχαν τραγούδια των Μπομπ Μάρλεϊ, Ρόμπιν Γουίλιαμς και Μάικλ Τζάκσον.