Κάποιοι πιστεύουν ότι ο Elvis Presley δεν πέθανε ποτέ. Το σίγουρο είναι πλέον πως ο τραγουδιστής θρύλος θα αναστηθεί σύντομα με τη βοήθεια της τεχνολογίας.
 

Ads

Εντός του 2012 ο βασιλιάς της rock ‘n’ roll θα εμφανιστεί και πάλι πάνω στη σκηνή χάρη στη τεχνολογία. Υπενθυμίζεται πως τα 3D ολογράμματα έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί με πιο εντυπωσιακή την «επανεμφάνιση» του θρύλου της ραπ Tupac σε μία συναυλία.

Αρχικά οι σχεδιαστές χρησιμοποιώντας στιγμιότυπα από τον τραγουδιστή συνέθεσαν τις κινήσεις του. Στη συνέχεια χρησιμοποίησαν ένα κόλπο της Βικτωριανής περιόδου γνωστό ως Pepper’s ghost.
 
Πρόκειται για μία ψευδαίσθηση που χρησιμοποιήθηκε από τον John Henry Pepper τη δεκαετία του 1860 στο Λονδίνο και είχε σαν αποτέλεσμα την εμφάνιση ενός «φαντάσματος» κατά τη διάρκεια μιας θεατρικής παράστασης.
 
Πλέον η Digital Domain Media Group  χρησιμοποιεί την τεχνική Pepper’s ghost, αλλά αντί για ηθοποιό προβάλλει εικόνες που προέρχονται από υπολογιστή.
 
Σύμφωνα με το Reuters η εταιρεία, σε συνεργασία με την Elvis Presley Enterprises που κατέχει τα πνευματικά δικαιώματα, σχεδιάζει να δημιουργήσει πολλαπλά εικονικά ομοιώματα του Elvis Presley ώστε να χρησιμοποιηθούν σε συναυλίες, τηλεοπτικά Show και υπολογιστές. 

Ads