«Σαν πρόκες πρέπει να καρφώνονται οι λέξεις/ Να μην τις παίρνει ο άνεμος», γράφει ο Μανόλης Αναγνωστάκης. Αυτό ακριβώς θα παλέψουν να πράξουν η ηθοποιός, Όλια Λαζαρίδου, με την απαγγελία της και ο Μπάμπης Παπαδόπουλος, με την κιθάρα του, την Δευτέρα 18 και την Τρίτη 19 Απριλίου, 9 μμ, στο Θέατρο «Σημείο».

Ads

Η ποίηση του Αναγνωστάκη έχει έντονη υπαρξιακή διάσταση. Γεννημένος στη Θεσαλλονίκη, βρήκε τον τρόπο να εκφραστεί μέσα από αυτήν. Ποιήματά του έχουν μελοποιηθεί από συνθέτες όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο Μιχάλης Γρηγορίου, ενώ έργα του έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, τα γαλλικά, τα γερμανικά και τα ιταλικά.

Στο θέατρο Σημείο, τα ποιήματα του Μανόλη Αναγνωστάκη θα συναντήσουν τη μουσική και μέσα σε εξήντα λεπτά η Όλια και ο Μπάμπης θα σκιαγραφήσουν την αβεβαιότητα, την αποξένωση, αλλά και οι ελπίδες μιας ολόκληρης εποχής.

Σε μια εποχή, λοιπόν, που η ποίησή του εγείρει ακόμα ερωτήματα και μπορεί να θεωρηθεί επίκαιρη μια ανάγνωσή και παρουσίασή της μέσα από μια καλλιτεχνική ματιά, σίγουρα θα μας βάλει σε σκέψεις και θα μας βοηθήσει να δώσουμε απαντήσεις σε πολλά ζητήματα μου μας απασχολούν!

Ads

image

Θέατρο Σημείο
Χαριλάου Τρικούπη 4, Καλλιθέα (Πίσω από το Πάντειο Πανεπιστήμιο)
18 Απριλίου στις 9 μ.μ.και 19 Απριλίου στις 9 μ.μ.