Ο λόγος, για μια… παράξενη όσο και διαφορετική μουσική παράσταση στο φουαγιέ του Θεάτρου της Ημέρας, όπου συνυπάρχουν και συνομιλούν η Αστρονομία με τη Μουσική και την Ποίηση. Πρόκειται για ένα συνδυασμό Επιστήμης και Τέχνης όπου οι θεατές ξεκινούν μια διαδρομή προς τον ήλιο, τη σελήνη, τους πλανήτες και τους αστέρες του ουρανού με οδηγό τη μουσική και τίτλο “Στα Μονοπατια Των Αστεριων”.
Από την Κρυσταλία Πατούλη

Ads

 
 imageimage
Η αστροφυσικός και μουσικός Φιόρη – Αναστασία Μεταλληνού θα ερμηνεύσει όπως μας λέει, “γνωστά τραγούδια εμπνευσμένα από τη μαγεία του έναστρου ουρανού», αλλά και “από καινούργιες συνθέσεις του Γιώργου Λουτσέτη“, ο οποίος την συνοδεύει στο πιάνο.
 
Κάθε φορά, καλεσμένοι των παραστάσεων είναι  ένας αστροφυσικός ο οποίος “προσεγγίζει τον ουρανό από την σκοπιά της επιστήμης, αλλά και ένας ηθοποιός, λογοτέχνης ή ποιητής, ο οποίος με ποιητικό λόγο αναφέρεται στα ουράνια αντικείμενα. Ακόμη, “εικόνες του νυχτερινού ουρανού προβάλλονται ταυτόχρονα”.  

Γένεση των Άστρων
“Για να περπατήσει κανείς στα μονοπάτια των άστρων, πρέπει να κάνει τα πρώτα βήματά του στην εποχή της δημιουργίας τους” μας εξηγεί και ο Γιάννης Σειραδάκης, Καθηγητής Αστρονομίας του Τμήματος Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, για τη μικρή παρέμβασή του στην εκδήλωση όπου προτίθεται να ξεναγήσει το κοινό “με απλό και περιγραφικό τρόπο στα μυστικά της δημιουργίας των άστρων” και να παρουσιάσει “την εκρηκτική εφηβική ηλικία τους αλλά και  τη… νηφάλια πορεία τους προς την ενηλικίωση”.
 
Ο κ. Γιάννης Σειραδάκης θα είναι προσκεκλημένος ομιλητής την Τετάρτη 28/12/2011 και αποσπάσματα από κείμενα και ποιήματα θα διαβάσει η ηθοποιός και σκηνοθέτης Κατερίνα Πολυχρονοπούλου.

——————————–
Info
Ημερομηνίες παραστάσεων: 28/12/2011, 04/01/2012, 11/01/2012 και 18/01/2012
στις 8:30μ.μ. Είσοδος: 12 € με ένα ποτήρι κρασί.
Θέατρο της Ημέρας
Γεννηματά 20 Αμπελόκηποι (δίπλα στο ΜΕΤΡΟ Πανόρμου)

Ads

τηλ.: 210 6929090,  e-mail: info@theatro-imeras,gr