Θα αφαιρέσει τις «λίστες μίσους» από την υπηρεσία live streaming, ανακοίνωσε η μουσική πλατφόρμα Spotify, σύμφωνα με το περιοδικό Rolling Stone.

Ads

Η αφαίρεση των τουλάχιστον 27 λιστών έρχεται λίγες μέρες μετά τα αιματηρά επεισόδια από ακδροδεξιούς στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια και τρία ολόκληρα χρόνια μετά τις σχετικές καταγγελίες.

Λόγω του αλγόριθμου φιλτραρίσματος του Spotify, ήταν εύκολο να εντοπιστούν μπάντες που τροφοδοτούσαν νεοναζιστικά και ρατσιστικά ακροατήρια.

«Η Spotify αναλαμβάνει άμεσα δράση για να αφαιρεί οποιοδήποτε τέτοιο υλικό αμέσως μόλις φτάσει στην προσοχή της», δήλωσε η εταιρεία στο Billboard. «Χαιρόμαστε που ειδοποιηθήκαμε γι αυτό το περιεχόμενο και έχουμε ήδη αφαιρέσει πολλά από τα συγκροτήματα που προσδιορίστηκαν σήμερα, ενώ επειγόντως επανεξετάζουμε και τα υπόλοιπα».

Ads

Εκπρόσωπος της διαδεδομένης πλατφόρμας πρόσθεσε ότι η μουσική παρέχεται από δισκογραφικές εταιρείες και συλλέκτες, αλλά και πως «το παράνομο περιεχόμενο ή υλικό που ευνοεί το μίσος ή υποκινεί βία κατά της φυλής, της θρησκείας, της σεξουαλικότητας ή κάτι παρόμοιο δεν γίνεται ανεκτό από εμάς».

Το 2014 το iTunes της Apple προχώρησε σε παρόμοια κίνηση αφαιρώντας μπάντες με ρατσιστικά τραγούδια. Όμως όχι το Spotify, το οποίο είχε μεν ανακοινώσει ότι χρησιμοποιεί έναν κατάλογο για να εντοπίσει τους καλλιτέχνες και τη μουσική που πρέπει να αφαιρεθεί και ότι τέτοιο περιεχόμενο μπορεί επίσης να επισημανθεί από χρήστες, αλλά δεν ανέλαβε δράση.

Τελικά το Spotify έλαβε μέτρα, ενώ δημιούργησε μία νέα μουσική λίστα αναπαραγωγής για «μια Αμερική που αξίζει να αγωνίζεται».