Πέντε παραστάσεις, τέσσερις στη Ρωμαϊκή Αγορά και στο παλατάκι και μία στο Μέγαρο μουσικής θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Όπερας στη Θεσσαλονίκη στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου.

Ads

Επαγγελματίες και ερασιτέχνες, υπό τις οδηγίες των λυρικών καλλιτεχνών και μουσικών, Κασσάνδρας Δημοπούλου και Φίλιππου Μοδινού, παρουσιάζουν γνωστές όπερες, ανάμεσά τους και τη «Νόρμα» του Μπελίνι με τη διεθνούς φήμης υψίφωνο Τζένη Δριβάλα.

Έπειτα από πολύχρονες και λαμπρές σπουδές στο εξωτερικό, η Κ. Δημοπούλου και ο Φ. Μοδινός, ζευγάρι στη ζωή και συχνά στη σκηνή, επέστρεψαν στην Ελλάδα, εγκαταστάθηκαν στη Θεσσαλονίκη και ίδρυσαν το 2011 την ανεξάρτητη καλλιτεχνική ομάδα Skull of Yorick Production, η οποία και διοργανώνει το Φεστιβάλ Οπερας. Προηγήθηκαν επτά όπερες και περισσότερες από 50 παραστάσεις μέσα σε δύο χρόνια.

image

Ads

image

Οι τέσσερις όπερες -«Κάρμεν» του Μπιζέ, «SuorAngelica» και «Il Tabarro (Ο Μανδύας)» του Πουτσίνι, «Διδώ και Αινείας» του Πέρσελ- θα παρουσιαστούν με δωρεάν είσοδο, ενώ χαμηλές θα είναι οι τιμές του εισιτηρίου για τη «Νόρμα» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου. Μέρος των εσόδων θα δοθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

image

image