«Money», «Hey you», «Is there anybody out there», «Money» και άλλα κορυφαία, θα ακουστούν στις 21 Νοεμβρίου (ώρα έναρξης: 21:00) την Αίθουσα Banquet του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, σε μια συναυλία – αφιέρωμα στο διάσημο βρετανικό συγκρότημα από το ελληνικό γκρουπ The Roleplay.

Ads

Με το αφιέρωμα αυτό, ανοίγει ο φετινός κύκλος «Γέφυρες» μέσα από τον οποίο το Μέγαρο δίνει βήμα σε μουσικούς με διαφορετικές κύριες ασχολίες οι οποίοι, χάρη σε ένα υψηλό επίπεδο τεχνικής και ερμηνείας, ξεπερνούν την ιδιότητα του «ερασιτέχνη».

Ποιοί είναι οι Roleplay

Ένας οδηγός ταξί, ένας ενδοκρινολόγος, ένας βοηθός φαρμακοποιού, κομμωτές, μια βοηθός κινηματογραφικής παραγωγής και επαγγελματίες μουσικοί αποτελούν τα μέλη των Roleplay, ενός δυναμικού post rock progressive συγκροτήματος.

Ads

Δεν είναι όμως μόνο η ασυνήθιστη και πρωτότυπη συνύπαρξη διαφορετικών επαγγελμάτων που χαρακτηρίζει το συγκρότημα.

Είναι επίσης και οι διαφορετικές ηλικίες των μελών του, αφού στο σχήμα συμμετέχουν από εικοσάρηδες μέχρι μουσικοί που έχουν πατήσει τα «ήντα».

Το όνομα του γκρουπ προήλθε αρχικά από «την ανάγκη ανάδειξης της κοινωνικής και ατομικής υποκρισίας στις διάφορες μορφές και εκφάνσεις του σύγχρονου τρόπου ζωής», αλλά και από την δυνατότητα των μελών του να μπορούν επί σκηνής να αλλάζουν όργανα, θέσεις και ρόλους, δεδομένου ότι όλοι οι μουσικοί γνωρίζουν περισσότερα από ένα όργανα.

Οι Roleplay δημιουργήθηκαν το καλοκαίρι του 2015 από τον Κωνσταντίνο Τσώνη (πλήκτρα), τον Παναγιώτη Τσώνη (φωνή, κιθάρα), την Αλέξα Χαντζή (φωνή), τον Λευτέρη Ψαραδάκο (κιθάρα), τη Ρουμπίνη Ανδρεάκου (μπάσο, κιθάρα) και τον Γιάννη Χρυσούλη (ντραμς).

Στην συναυλία, συμμετέχουν οι: Κάλη Μητσέα (πλήκτρα), Γιάννης Λεγάκης (σαξόφωνο), Ναταλία Τσαλλή και Tζένη Καπάδαη (φωνητικά).

Όπως σημειώνει ο συνθέτης Δημήτρης Μαραγκόπουλος, που διευθύνει τον κύκλο «Γέφυρες»: «Μια τυχαία συνάντηση, λογική συνέπεια των τόσων επαγγελμάτων των μελών του, με έφερε κοντά στα? άδυτα του συγκροτήματος. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση όλο αυτό το πολύχρωμο αλισβερίσι επαγγελμάτων, ηλικιών που έσπαγε έτσι απλά, με μια κίνηση, άχρηστα φράγματα, σιωπηλά, χωρίς φωνασκίες, εγωισμούς και οποιαδήποτε στήριξη. Δούλευαν και δουλεύουν σε ένα μεγάλο τσιμεντένιο υπόγειο ενός επαγγελματικού χώρου, γεμάτοι ζήλο και αφοσίωση, με σύστημα, αξιόλογη τεχνική και ερμηνεία, υπηρετώντας την μουσική με έναν τρόπο και ένα πάθος που ξεπερνούσε την ιδιότητα του απλού “ερασιτέχνη”. Το Μέγαρο Μουσικής, ιδιαίτερα μέσα από την σειρά “Γέφυρες”, δίνει ζωτικό χώρο και χρόνο σε τέτοιες ομάδες, τόσο από την Αθήνα όσο και από άλλες πόλεις της Ελλάδας».

Τιμές εισιτηρίων: 8 ευρώ (γενική είσοδος).