Έφυγε από τη ζωή ο τραγουδιστής Γιάννης Καλατζής σε ηλικία 74 ετών.

Τη δυσάρεστη είδηση ανακοίνωσε μέσω facebook ο συνεργάτης του, μουσικός Δημήτρης Χιονάς. 

«θλιβομαι βαθύτατα ! μόλις έμαθα ότι έφυγε ο για το μεγάλο ταξίδι ένας εξαιρετικός φίλος συνεργάτης για χρόνια πολλά κι αδερφός ο Γιάννης Καλατζής ! Καλό ταξίδι Γιάννη στην γειτονιά των αγγέλων στην αγκαλιτσα του καλού ΘΕΟΥΛΗ ! Τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του ! Κουράγιο ρε παιδιά!»

Ιδιαιτέρως δημοφιλής από τα τέλη της δεκαετίας του '60 μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας του ’70, ο Γιάννης Καλατζής είχε γεννηθεί στη Θεσσαλονίκη, στις 29 Απριλίου 1943.

Ξεκίνησε στην καριέρα του στις αρχές της δεκαετίας του 1960 ως μέλος του Τρίο Μορένο στη γενέτειρα του.

Εγκαταστάθηκε αργότερα στην Αθήνα, όπου αρχικά συνεργάστηκε με τον λαϊκό συνθέτη Γιώργο Μητσάκη. Ακολούθησαν οι συνεργασίες του με μερικούς από τους πιο γνωστούς Έλληνες συνθέτες της περιόδου - Μάνος Λοΐζος, Σταύρος Κουγιουμτζής, Γιώργος Κατσαρός, Μίμης Πλέσσας, Γιάννης Σπανός-, αλλά και με τραγουδιστές όπως ο Γιώργος Νταλάρας, η Χάρις Αλεξίου, ο Γιάννης Πάριος, η Μαρίζα Κωχ, η Λίτσα Διαμάντη και ο Κώστας Σμοκοβίτης. Εμφανίστηκε επίσης σε δέκα ταινίες.

Στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του 1970, ο Καλατζής συνεργάστηκε με τον Νίκο Καρβέλα και το 1981 κυκλοφόρησε ένα άλμπουμ με τα τραγούδια του Τόλη Βοσκόπουλου. Το τελευταίο του άλμπουμ προτού αποσυρθεί ήταν το 1984.

Το 1985, πήρε μέρος σε συναυλία - αφιέρωμα στον συνθέτη Μάνο Λοΐζο που πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Το 2000, κυκλοφόρησε ένα διπλό CD με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του σε νέες εκδόσεις.

Από τα πιο γνωστά του τραγούδια ήταν το «Δελφίνι - Δελφινάκι», η «Γοργόνα», το «Παποράκι του Μπουρνόβα», το «Παλιό Ρολόι», η «Τζαμάικα», το «Ξενάκι είμαι και θα ρθω», «Ο Σταμούλης ο λοχίας», το «Παραμυθάκι μου», «Ο Κουταλιανός».