Εφυγε χθες από τη ζωή, σε ηλικία 68 ετών, ο θαυμάσιος συνθέτης και ντράμερ Νίκος Αντύπας.
Νοσηλευόταν τις τελευταίες μέρες στην εντατική, μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο.
 
Ξεκίνησε να παίζει  τη δεκαετία του 60, με μαθητικές γκρούπες στο Εβδομο Γυμνάσιο Παγκρατίου, όπου σπούδαζε. Το πρώτο μαθητικό συγκρότημα, στο οποίο έπαιζε κιθάρα, ονομαζόταν “Blue Reflections”.

Ads

Εγινε γνωστός ως ντράμερ στους Socrates (Drank the Conium) , ενορχήστρωσε δίσκους των αδελφών Κατσιμίχα και της Ελευθερίας Αρβανιτάκη και τη δεκαετία του 90 συνέθεσε πολλά επιτυχημένα τραγούδια με την Χαρούλα Αλεξίου, την Άλκηστη Πρωτοψάλτη και πολλούς άλλους, ενώ συνεργάστηκε επί σειρά ετών με τη στιχουργό Λίνα Νικολακοπούλου. 
 
Η Αλκηστη Πρωτοψάλτη τον αποχαιρέτισε με το παρακάτω σχόλιο:
 
«Μου είπες «Αλκηστούλα μου Θέλω να αφήσω το αποτύπωμα μου» αυτή η φράση έμελλε να είναι και ο αποχωρισμός μας . Που να το φανταζόμουν 15 μέρες πριν ότι αντί να γράψω τον πρόλογο στα καινούργια σου τραγούδια θα έγραφα τον επίλογο. Τρυφερέ μου φίλε , Καλλιτεχνάρα μου ! Σα το νερό ήρθες και φεύγεις σαν αέρας … και τώρα ποιος θα φέρνει κουλουράκια και κέικ με κανέλλα ? Ποιος θα λέει «Αλκηστούλα μου» και θα γελάει με τη καρδιά του στο Studio?
 
Νίκο μου τι αποτύπωμα άφησες !!!!!!… 400 και….παραστάσεις με το Ηφαίστειο, 3 δίσκους και 35 χρόνια φιλίας και αγάπης … Νίκο μου βρε άτιμο πλάσμα ήσουν τόσο ήρεμος και όμορφος στην εντατική που για μια στιγμή νόμισα ότι θα άνοιγες τα μάτια και θα μου έλεγες -Χα !! Στην έφερα ! Το πίστεψες εεε! Νίκο μου αδιανόητο
 
Έλα σήκω πάμε να τραγουδήσουμε να κάνουμε όνειρα , να ξεχαστούμε ‘Έλα πάμε στο στέκι μας να φάμε ομελέτες και να πιούμε ζεστή σοκολάτα Έλα να πάμε στη Πράγα και στο Παρισάκι με το διθέσιο και τη Λίνα μας Ένα ένα τα κομμάτια μας αποκολλούνται και γίνονται δορυφόροι στο σύμπαν …. Νίκο μου μεγαλώσαμε ξαφνικά .. Ο, τι αφήσαμε στη μέση θα το ολοκληρώσω στο υπόσχομαι…. Μαρία μου και Εμανουέλλα μου έφυγε ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ « Ελεύθερος ξανά , παντού και πουθενά ο, τι αγαπώ θα σωθεί κι εγώ στο κόσμο θα βγω απ την αρχή …»

Στο παρακάτω βίντεο, με μια από τις μεγάλες επιτυχίες του(“Δι ευχών”), συνοδεύει στα ντραμς την Χαρούλα Αλεξίου