Ο Prodigy, ένας εκ των δύο μελών του χιπ χοπ συγκροτήματος από την Νέα Υόρκη, Mobb Deep, έφυγε από τη ζωή.

Ads

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του συγκροτήματος, ο Prodigy πέθανε σε ηλικία 42 ετών, ενώ ήταν σε περιοδεία. Η είδηση μεταδόθηκε αρχικά από το Rolling Stone.

Ο ράπερ εισήχθη πριν από μία βδομάδα σε νοσοκομείο του Λας Βέγκας μετά από live εμφάνιση του, για θεραπεία σχετική με τη δρεπανοκυτταρική αναιμία, με την οποία πάλευε από παιδί. Η ακριβής αιτία θανάτου ωστόσο δεν έχει δοθεί ακόμη στη δημοσιότητα. Ο Prodigy εμφανιζόταν το τελευταίο διάστημα με άλλους ράπερ, όπως οι Ghostface Killah, Onylx, KRS-One και Ice-T.

Oι Mobb Deep είχαν έρθει στη χώρα μας για μια συναυλία στο Gagarin πριν από τρία χρόνια.

Ads

Ο έτερος Mobb Deep, ο Havoc, αφιέρωσε στον συνεργάτη του φωτογραφίες στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

Το πρώτο ντέμο των Mobb Deep κυκλοφόρησε το 1992 όταν ακόμη είχαν το όνομα Poetical Prophets. Η πρώτη επίσημη κυκλοφορία του ντουέτου από το Queens, ήταν το Juvenile Hell, ενώ δίσκος ορόσημο θεωρείται το The Infamous του 1995.

Ο Prodigy και ο Havoc κυκλοφόρησαν μαζί οκτώ δίσκους με τον τελευταίο τους, υπό τον τίτλο The Infamous Mobb Deep, να βγαίνει το 2014.

Το πραγματικό όνομα του Prodigy ήταν Albert Johnson και η μητέρα του Fatima Johnson ήταν μέλος του συγκροτήματος των 60s, Crystals. Ο δε παππούς του, Budd Johnson, ήταν ένας διάσημος σαξοφωνίστας της εποχής του.

Οι Mobb Deep είχαν υπογράψει στο χιπ χοπ label, Loud στο οποίο βρίσκονταν επίσης οι Wu-Tang Clan, Big Pun και οι Dead Prez. Το 2000 έφτιαξαν το δικό τους label, το Infamous. Οι Mobb Deep είχαν ακόμη εμπλακεί στη ραπ κόντρα των δύο Ακτών, έχοντας στο πλευρό τους τον Jay Z και απέναντι τους τον Tupac.

Τον Οκτώβριο του 2006 ο Prodigy συνελήφθη για παράνομη οπλοκατοχή και παρέμεινε στη φυλακή για τρία χρόνια. Μετά την έξοδο του έγραψε την αυτοβιογραφία του, ενώ τα τελευταία δυόμιση χρόνια οι Mobb Deep είχαν σταματήσει να παίζουν μαζί με τη σχέση των δύο μελών τους, να περνά κρίση.