Ο τραγουδιστής των Fall, Mark E. Smith, πέθανε σε ηλικία 60 ετών. Την ανακοίνωση έκανε η μάνατζερ του γκρουπ στο twitter.

Ads

«Με βαθιά λύπη ανακοινώνουμε τον θάνατο του Mark E. Smith. Πέθανε σήμερα το πρωί στο σπίτι του. Μια πιο λεπτομερής δήλωση θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες», αναφέρει ποστ στo twitter της δισκογραφικής εταιρείας του συγκροτήματος, «Cherry Red».

Οι Fall, ένα από σημαντικότερα συγκροτήματα της Μεγάλης Βρετανίας, ιδρύθηκαν από τον Mark E. Smith το 1976 στο Μάντσεστερ.

Η έντονη σχέση που είχε ο Smith με τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας, που συχνά απέλυε ανάλογα με τις διαθέσεις του, έχει μείνει στην ιστορία. Από τους Fall πέρασαν 66 διαφορετικοί μουσικοί από τα χρόνια της δημιουργίας τους. Το 2017,οι Fall  κυκλοφόρησαν το 32ο άλμπουμ τους, με τίτλο «New Facts Emerge», και έκαναν περιοδεία τους όποτε μπορούσε ο Smith ο οποίος αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Σε μια από τις τελευταίες τους συναυλίες ο Βρετανός τραγουδιστής εμφανίστηκε πάνω στην σκηνή σε αναπηρικό καροτσάκι.

Ads

Τον περασμένο Αύγουστο, το συγκρότημα ακύρωσε εμφανίσεις του στην Αμερική και ο Smith νοσηλεύτηκε για προβλήματα που αντιμετώπιζε στο λαιμό του, στο στόμα και στο αναπνευστικό του σύστημα.

Το 1983, ο Smith παντρεύτηκε την Brix Smith Start, μέλος του συγκροτήματος, με την οποία  χώρισαν το 1989. Στη συνέχεια παντρεύτηκε την Saffron Prior, υπεύθυνη για το fan club του γκρουπ, ενώ η τρίτη του σύζυγος ήταν Ελληνίδα. Η Ελένη Πούλου η οποία, επίσης, έπαιζε στο γκρουπ από το 2002 έως και το 2016.