O Κρις Κορνέλ αφησε την τελευταία του πνοή, τα ξημερώματα της Πέμπτης, χωρίς να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για τα αίτια του ξαφνικού θανάτου του. 

Ads

Ο αμερικανός τραγουδιστής πέθανε στο Ντιτρόιτ σε ηλικία 52 ετών.

Ο Κορνέλ ήταν γνωστός ως τραγουδιστής του συγκροτήματος Soundgarden και στη συνέχεια των Audioslave.

Ήταν παντρεμένος με την Ελληνίδα Βίκυ Καραγιάννη.

Όπως γράφει ο Guardian, ο Κορνέλ ήταν σε περιοδεία με τους Soundgarden και λίγες ώρες πριν από τον θάνατο του ανέβασε tweet για τη sold out συναυλία τους στο Ντιτρόιτ.

Ads

Η γυναίκα του η οικογένεια του δηλώνουν σοκαρισμένοι. Σύμφωνα με μία πρώτη ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα, αναμένουν το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης και ζητούν από τα ΜΜΕ να σεβαστούν τις στιγμές. 

Οι Soundgarden εμφανίστηκαν στη grunge σκηνή στα τέλη της δεκαετίας του ’80, αρχές του ’90, την ίδια εποχή με τους Nirvana και όπως οι Nirvana, προτού κάνουν το μεγάλο άλμα με singles όπως το «Black Hole Sun» -οπότε και κατάφεραν να κάνουν mainstream το grunge- κυκλοφόρησαν τη μουσική τους με το ανεξάρτητο label «Sub Pop».

Το γκρουπ πούλησε 10 εκατ. δίσκους μόνο στις ΗΠΑ και ήταν υποψήφιο για 9 Βραβεία Γκράμι.

Διαλύθηκε το 1997, αλλά επανεώθηκε το 2010.

Το πιο πρόσφατο άλμπουμ τους ήταν το «King Animal» που κυκλοφόρησε το 2012.

Τον τελευταίο χρόνο δούλευαν πάνω σε καινούργια τραγούδια.

Μετά τη διάλυση του γκρουπ, ο Κορνέλ έκανε ένα σόλο άλμπουμ και στη συνέχεια, έγινε τραγουδιστής των Audioslave, με παραγωγό τον Ρικ Ρούμπιν.

Μεταξύ άλλων, ο Κορνέλ είχε ηχογραφήσει με τον συνθέτη Ντέιβιντ Άρνολντ το «You Know My Name», θέμα της ταινίας Τζέιμς Μποντ «Casino Royale» το 2006.