Στην ηλικία των 72 ετών, απεβίωσε ο συνθέτης, Γουέιν Κάρσον.

Ads

Γεννημένος στο Ντένβερ του Κολοράντο, ο Γουέιν Κάρσον Τόμσον, όπως ήταν το πλήρες όνομά του, έγινε πολύ γνωστός για την επιτυχία του «Always on My Mind». Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι έγραψε το τραγούδι μέσα σε δέκα λεπτά στην κουζίνα του σπιτιού του. 

Ανάμεσα στις άλλες επιτυχίες που συνέθεσε ήταν τα τραγούδια «The Letter», «Soul Deep» και «She’s Actin’ Single (I’m Drinkin’ Doubles)». Έπαιζε κιθάρα, πιάνο, μπάσο και κρουστά.

Η πρώτη μεγάλη του επιτυχία ως συνθέτη ήταν το 1966 όταν ο τραγουδιστής της κάντρι Έντι Άρνολντ ηχογράφησε το τραγούδι «Somebody Like Me», το οποίο έφτασε στη πρώτη θέση των μουσικών επιτυχιών, όπου και παρέμεινε για τέσσερις εβδομάδες.

image

Ωστόσο, αυτό που έκανε τον Κάρσον ευρύτερα γνωστό ήταν το «Always on My Mind», το οποίο συνέθεσε μαζί με τον Τζόνι Κρίστοφερ και τον Μαρκ Τζέιμς και το οποίο αρχικά ερμήνευσαν χωρίς μεγάλη επιτυχία η Μπρέντα Λι και ο Έλβις Πρίσλεϊ και στη συνέχεια ο Γουίλι Νέλσον.

Ads

image

Ο τελευταίος ήταν αυτός που έκανε μεγάλη επιτυχία το κομμάτι εκτοξεύοντάς το στην κορυφή της λίστας με τις επιτυχίες της κάντρι το 1982. Η ερμηνεία αυτή εξασφάλισε, μάλιστα, στον Νέλσον τρία μουσικά βραβεία Γκράμι: καλύτερο τραγούδι της χρονιάς, καλύτερο τραγούδι κάντρι και καλύτερη ανδρική ερμηνεία.