Πριν μερικές ημέρες κυκλοφόρησε το πρώτο τους ολοκληρωμένο άλμπουμ, Mindtrap, και την Παρασκευή 25 Νοέμβρη περιμένουμε την πρώτη live παρουσίαση του στο Ίλιον Plus.

Ads

Οι WolfyFunk Project από το 2007 σμιλεύουν το δικό τους ηχητικό σήμα με soul, fun, jazz, χιπ χοπ επιρροές ενσωματώνοντας συχνά και την ηλεκτρονική μουσική.

Σε αυτό το ιδιαίτερο κολάζ χρησιμοποιούν σαν καμβά την αφροαμερικάνικη παράδοση γι’ αυτό και νιώθει κανείς την ιδιαίτερη δόνηση του groove τους.

Με αφορμή την αυριανή συναυλία τα μέλη του γκρουπ απαντούν στις ερωτήσεις μας. 

Ads

image

Οι Wolfy Funk Project είναι ο Άγγελος Διαμαντόπουλος (τύμπανα), ο Κώστας Στάμου (μπάσο), ο Σταμάτης Λεκάτης (πιάνο, πλήκτρα & προγραμματισμός), ο Νίκος Μαρτζιόκας (κρουστά) και ο Billa Quase (mpc & scratch).

Ξεκινήσατε το 2007 ως τζαζ τρίο. Τί ακολούθησε; Ποια είναι η ιστορία του γκρουπ;

Όντως, η μπάντα ξεκίνησε αρχικά το 2007 από τον Άγγελο στα τύμπανα, τον Κώστα στο μπάσο και τον Δημήτρη στην κιθάρα, περισσότερο σαν ένα τρίο μελέτης της Jazz. Γρήγορα όμως η ανάγκη εξωτερίκευσης των προσωπικών ανησυχιών και του μουσικού χαρακτήρα μας, οδήγησαν σε μια σειρά από ζωντανές εμφανίσεις κάτι που μας έκανε να επικεντρωθούμε και σε original υλικό από νωρίς. Στην πορεία το σχήμα άλλαξε, φτάνοντας στη σημερινή μορφή που στην ουσία ολοκληρώθηκε το 2013 και αποτελείται από τον Άγγελο Διαμαντόπουλο (τύμπανα), τον Κώστα Στάμου (μπάσο), τον Σταμάτη Λεκάτη (πλήκτρα & programming), τον Νίκο Μαρτζιώκα (κρουστά) και τον Billa Qause (mpc & scratch).

Έτσι ολοκληρώνεται το πρώτο μας single «From Scratch», που κυκλοφορεί σε 7′ βινύλιο το 2014, για να φτάσουμε στο σημερινό Mindtrap.

Συνδυάζετε κλασικούς φανκ ρυθμούς με νέους ήχους της hip hop σκηνής και όχι μόνο. Πως θα περιγράφατε το ηχητικό σας τοπίο;

Είναι μία μίξη στοιχείων των  διαφορετικών μουσικών ρευμάτων της αφροαμερικάνικης μουσικής. Το funk, το groove, ο ρυθμός και ο αυτοσχεδιασμός είναι κυρίαρχα. Από εκεί και πέρα τα  εξελίσσουμε προσθέτοντας ηλεκτρονικά samples, beats, και hip hop.

Έτσι και αλλιώς, αυτό που ονομάζουμε ‘μαύρη μουσική’  εμπεριέχει πολλά μουσικά ρεύματα και υποκατηγορίες  που στην πορεία των χρόνων αναμειγνύονται, αλληλοεπιδρούν, παράγουν νέα. Σε αυτήν την κατεύθυνση δουλεύουμε και εξελισσόμαστε και εμείς.

Πόσο ενδιαφέρει τους Έλληνες ακροατές το συγκεκριμένο είδος;

Κοίτα, όπως και να το κάνουμε το κοινό στην Ελλάδα είναι αρκετά περιορισμένο. Νομίζουμε ότι η ελληνική μουσική έχει περισσότερες αναφορές στην Ανατολή παρά στη Δύση. Αυτό τις τελευταίες δεκαετίες έχει παράξει ένα mainstream ήχο, ο οποίος αναπαράγεται από τη μουσική βιομηχανία (δισκογραφικές, ραδιόφωνα κ.λπ.) διαπαιδαγωγώντας  το κοινό σε πολύ συγκεκριμένες συνταγές.
Παρ’ όλα αυτά, για μια σειρά από λόγους μεταξύ των οποίων και η διάδοση της μουσικής μέσω διαδικτύου, υπάρχει ένα κοινό που διευρύνεται και  τροφοδοτεί τους μουσικούς και τις μπάντες που ασχολούνται με αυτή τη μουσική.
               
Τί θα ακούσουμε στο Ίλιον;

Στο Ίλιον Plus, θα παρουσιάσουμε το άλμπουμ μας Mindtrap. Θα βρισκόμαστε στη σκηνή εκτός από τους Wolfy, και άλλοι πέντε  φίλοι και μουσικοί, oι οποίοι  ηχογράφησαν μαζί μας στο στούντιο: Ο MC Yinca, η  Thaliah, ο Γιώργος Κόλτσιου, ο Γιάννης Κασσέτας και ο Βασίλης Σαλτίκης.

Θα προσπαθήσουμε να αποδώσουμε με τον καλύτερο τρόπο τον ήχο του άλμπουμ, ενώ βέβαια θα παίξουμε και κομμάτια άλλων μουσικών, ενορχηστρωμένα με το δικό  ρυθμικό τρόπο, καταλήγοντας σε ένα funky party!