Ο Σάκης και Θέμης Τόλης των Rotting Christ συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια περιοδείας τους συγκροτήματος στην Γεωργία εξαιτίας του ονόματος του συγκροτήματος!

Ads

Και μάλιστα με την υποψία της ανάμειξης σε τρομοκρατική ενέργεια. Όπως λέει ο Σάκης Τόλης, μέλος του συγκροτήματος στο metalzone.gr: «φτάσαμε στην πρωτεύουσα της Γεωργίας πολύ νωρίς το πρωί της Πέμπτης 12 Απριλίου. Μετα τον έλεγχο των εγγράφων μας, αστυνομικοί σταμάτησαν εμένα και τον αδερφό μου καθ’ οδόν για το αεροδρόμιο. Μετά από κάποια λεπτά, μας είπαν να ακολουθήσουμε τους αστυνομικούς σε μια άλλη περιοχή του αεροδρομίου με την αιτιολογία περαιτέρω ερωτήσεων πριν μπούμε στη χώρα». 

«Αντ’ αυτού μας αφαίρεσαν τα διαβατήρια και τα κινητά τηλέφωνα και οδηγηθήκαμε σε ένα κελί φυλακής. Όταν απαιτήσαμε να μας πουν το λόγο της σύλληψης μας η μόνη απάντηση που λάβαμε ήταν ότι είναι εμπιστευτικές πληροφορίες. Οι δικηγόροι μας, μας ενημέρωσαν αργότερα ότι είμαστε σε μια λίστα ανεπιθύμητων προσώπων εθνικής σημασίας που μας χαρακτήριζε ως σατανιστές και για αυτό το λόγο ύποπτους για τρομοκρατία», προσθέτει. 

«Χωρίς καμία προηγούμενη προειδοποίηση και χωρίς επίσημη αιτιολογία, βρεθήκαμε στη φυλακή, σε ένα μικρό και βρόμικο κελί χωρίς να έχουμε καμία επικοινωνία με τον έξω κόσμο ή την νομική μας εκπροσώπηση ή την πρεσβεία μας για 12 ώρες! Οι συνθήκες ήταν άσχημες και καμία παραπάνω πληροφορία δεν μας είχε δοθεί σε εκείνο το χρόνο. Ευτυχώς μόνο τα ονόματα Τόλης ήταν στη λίστα και τα άλλα δύο μέλη εργάσθηκαν με τον τοπικό διοργανωτή για να μας βγάλουν από τη φυλακή και να γίνουν όλες οι νόμιμες διαδικασίες. Χρειάστηκαν σθεναρές προσπάθειες και μια πολύπλοκη διαδικασία για να βρούμε μια λύση.  Με την σκληρή προσπάθεια του διοργανωτή που ενέπλεξε εξειδικευμένους νομικούς, δημοσιογράφους και ακτιβιστές στη Γεωργία τελικά μας αποφυλάκισαν.

Ads

Είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες σε όλους όσους βοήθησαν σε αυτή τη διαδικασία. Στο τέλος καταφέραμε μέχρι και να δώσουμε κανονικά την προγραμματισμένη συναυλία μας και αποδείχθηκε μια εκπληκτική βραδιά. Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε όλους τους Γεωργιανούς metal αδερφούς μας για την συγκινητική τους υποστήριξη!»