Οι Πυξ Λαξ επιστρέφουν για να γιορτάσουν 30 χρόνια από την ίδρυση του συγκροτήματος. Την Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2017, οι παλιοί φίλοι ξανασυναντιούνται στη σκηνή του Ολυμπιακού Σταδίου της Αθήνας.

Ads

Έρχονται από το παρελθόν στήνοντας μια μεγάλη συναυλία – γιορτή, αφιερωμένη στους χιλιάδες οπαδούς τους.

Η προπώληση εισιτηρίων για τη συναυλία ξεκινά σήμερα, Τρίτη 3 Ιανουαρίου.

Εκτός από τους Φίλιππο Πλιάτσικα και Μπάμπη Στόκα, η μπάντα θα απαρτίζεται από μουσικούς που βρέθηκαν από την αρχή δίπλα στο συγκρότημα: Tον Παναγιώτη Σπυρόπουλο (ηλεκτρική κιθάρα), τη Δήμητρα Καραμπεροπούλου (ακορντεόν), τον Γιώργο Γιαννόπουλο (τύμπανα) και τον Νίκο Γιαννάτο (μπάσο).

Ads

Το όνομά τους στα αρχαία ελληνικά, σημαίνει «με κλωτσιές και με μπουνιές». Έτσι εισέβαλαν στα ελληνικά μουσικά δεδομένα στα τέλη της δεκαετίας του ‘ 80. Με ορμή και πάθος ενός μαχητή, μοναχικού στην αρχή, αλλά με ένα ολόκληρο στρατό φανατικών οπαδών στο τέλος… 

image

Οι Πυξ Λαξ, είχαν μεγάλη απήχηση κάτι που προκύπτει όχι μόνο από τις πωλήσεις των album τους, αλλά και από τη συνολική τους πορεία.

Είναι ένα ιστορικό συγκρότημα το οποίο διέγραψε μία πορεία, που στιγμάτισε την ελληνική νεολαία, αλλά και όλους τους «ανησυχούντες» των ‘90s και δημιούργησε τη δική του σχολή, την οποία ακολουθούν πιστά πολλά συγκροτήματα τα τελευταία χρόνια.

Το 1988 δύο παιδικοί φίλοι από τις δυτικές συνοικίες της Αθήνας, ο Φίλιππος Πλιάτσικας και ο Μπάμπης Στόκας, έφτιαξαν μια μπάντα, που την επόμενη χρονιά μετονομάστηκαν σε Πυξ Λαξ.

Το 1989 έδωσαν ηχογραφημένα τραγούδια τους στον Μάνο Ξυδούς, ο οποίος εκείνη την εποχή εργαζόταν στη δισκογραφική εταιρία ΕΜΙ. Αυτό ήταν.

Υπέγραψαν συμβόλαιο και το 1990 βγαίνει η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Τι άλλο να πεις πιο απλά».

Ήχος πρωτότυπος, που κινείται μεταξύ του rock, της παραδοσιακής και λαϊκής μουσικής, δίνοντας φρέσκια πνοή στις παλιομοδίτικες rock συνταγές των 1980s….