Μία αποκαλυπτική συνέντευξη για την τελευταία περίοδο της ζωής του θρυλικού frontman των Queen, Φρέντι Μέρκιουρι, παραχώρησε ο κιθαρίστας του συγκροτήματος, Μπράιαν Μέι, στο περιοδικό των Sunday Times.

Ads

Ο Μέι αναφέρει ότι ο Φρέντι Μέρκιουρι είχε σχεδόν χάσει το ένα του πόδι εξαιτίας των επιπλοκών του AIDS πολύ πριν πεθάνει το 1991 σε ηλικία 45 χρόνων.

«Το πρόβλημα ήταν στην πραγματικότητα το πόδι του. Κάποτε το έδειξε σε ένα δείπνο και τότε είπε: Ω, Μπράιαν, λυπάμαι που σε αναστάτωσα δείχνοντάς το. Και του είπα: δεν αναστατώθηκα Φρέντι, εκτός από το ότι συνειδητοποιώ ότι πρέπει να αντέξεις τόσο φοβερό πόνο».

Ο Μέι, 69 ετών σήμερα, εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι ο Μέρκιουρι δεν μπόρεσε να ζήσει περισσότερο ώστε να επωφεληθεί από τα αντιρετροϊκά φαρμάκων που κυκλοφόρησαν λίγους μήνες αργότερα και βοήθησαν αποφασιστικά στην κατάκτηση μεγαλύτερης διάρκειας και ποιότητα ζωής από τους πάσχοντες.

Ads

«Έφυγε λίγους μήνες πριν. Αν κρατούσε λίγο περισσότερο, θα ήταν ακόμα μαζί μας, είμαι σίγουρος» σημειώνει ο Μέι.

Ο Μέρκιουρι αποκάλυψε ότι έπασχε από την ασθένεια, μόλις ένα 24ωρο πριν πεθάνει.

«Φυσικά όλοι γνωρίζαμε από τι έπασχε, αλλά δεν θέλαμε να το πιστέψουμε. Πιθανότατα δεν θέλαμε να ασχοληθούμε με αυτό το θέμα και δεν θέλαμε να μιλήσουμε γι’ αυτό και δεν θέλαμε να αλλάξουμε τη ζωή μας, αλλά αυτή ήταν η κατάσταση. Και έτσι προχωρήσαμε» λέει ο Μέι.