«Ένα όνειρο, που ονειρεύεσαι μόνος σου, είναι απλά ένα όνειρο. Αλλά ένα όνειρο που το ονειρεύονται δυο άνθρωποι μαζί είναι μια πραγματικότητα» έγραψε η Yoko Ono το 1964 στην συλλογή της από εικονογραφημένες οδηγίες για τη ζωή.
 

Ads

Δύο χρόνια αργότερα, γνωρίζει τον Τζων Λένον και από τότε οι δύο τους γίνονται αχώριστοι, όπως το ονειρεύονταν. Μια από τις πιο όμορφες και πιο τραγικές ιστορίες αγάπης όλως των εποχών.
 
Το 1969, την ίδια χρονιά που ο τότε 14χρονος Τζέρυ Λέβιταν πήρε τη θρυλική συνέντευξη από τον Λένον, ο Χόγουαρντ Σμιθ έκανε μια συνέντευξη με το ζευγάρι με σκοπό να τους αποσπάσει το μυστικό της αγάπης.
 
Η συνομιλία αυτή συμπεριλήφθηκε στο αρχείο The Smith Tapes Box Set, το οποίο περιείχε συνεντεύξεις του Σμιθ με καλλιτέχνες όπως ο Τζιμ Μόρισον, η Τζάνις Τζόπλιν, η Τζέιν Φόντα, οΤζέιμς Τέιλορ, ο Τζέρι Γκαρσία και άλλοι μεγάλοι καλλιτέχνες των οποίων τα ονόματα δεν ξεκινάνε από «Τζ».


 

Η μη κερδοσκοπική εταιρεία multimedia Blank on Blank φέρνει ξανά στο φως της δημοσιότητας την συνομιλία του Σμιθ με τον Λένον και την Γιόκο μέσα από μια οπτικοακουστική αφήγηση.
 
Λένε για το μυστικό της αγάπης:
 
«Πρέπει να κοπιάσεις για την αγάπη. Είναι ένα πολύτιμο δώρο, είναι ένα φυτό, που πρέπει να το προσέχεις και να το ποτίζεις. Δεν μπορείς απλά να κάθεσαι και να σκέφτεσαι ‘Λοιπόν, είμαστε ερωτευμένοι, όλα καλά’».
 
Λένε για το να είναι μαζί χωρίς να πνίγει ο ένας τον άλλο:
 
«Είμαστε και οι δύο σκεπτόμενοι άνθρωποι. Έτσι όταν είμαστε χώρια, δεν χρειάζεται να είμαστε και σωματικά χώρια»
 
«Αν αγαπάς κάποιον δεν μπορείς να είσαι μαζί του αρκετά, δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα»
 
brainpickings.org