Επειδή «ο ήχος της μουσικής του και η φωνή της ποίησής του, ένα άλλοτε ρομαντικό, άλλοτε αισθησιακό και άλλοτε ελευθεριάζον αμάλγαμα, αποτελούν ένα από τα πιο ερεθιστικά και τιμαλφή τεκμήρια της ζωής που ζήσαμε κατά τις τελευταίες δεκαετίες»…, το τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ αποφάσισε ομόφωνα να αναγορεύσει το Διονύση Σαββόπουλο σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Φιλολογίας.

Ads

Η τελετή αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Παρασκευή, στις 19:00, στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της ομόφωνης απόφασης του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου, ο τιμώμενος πρόσφερε για πολλά χρόνια και με άριστα αποτελέσματα στη μελέτη και την ερμηνεία του ελληνικού τραγουδιού. «Κατόρθωσε, με τον τρόπο του, αυτό που μόνο η σημαντική τέχνη μπορεί να κατορθώσει. Ο ήχος της μουσικής του και η φωνή της ποίησής του, ένα άλλοτε ρομαντικό, άλλοτε αισθησιακό και άλλοτε ελευθεριάζον αμάλγαμα, αποτελούν ένα από τα πιο ερεθιστικά και τιμαλφή τεκμήρια της ζωής που ζήσαμε κατά τις τελευταίες δεκαετίες».

Ο Διονύσης Σαββόπουλος γεvvήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 2 Δεκεμβρίου του 1944. Σε ηλικία 19 ετών (το 1963) μετακόμισε στην Αθήνα και εγκατέλειψε τη Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης, προκειμένου να ασχοληθεί με το τραγούδι. Έκτοτε ζει στην Αθήνα, εγραψε και παρουσίασε δεκάδες δίσκους στίχους και μουσική δική του.

Ads

Στην τελετή επιτιμοποίησής του χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας του ΑΠΘ, Αιμίλιος Μαυρουδής, ενώ τον έπαινο του τιμώμενου θα εκφωνήσει ο καθηγητής του ίδιου τμήματος, ακαδημαϊκός Θεόδωρος Παπαγγελής. Στην αντιφώνησή του ο Διονύσης Σαββόπουλος θα μιλήσει για τη ζωή και το έργο του.