Ο Nick Cave και οι Bad Seeds θα επιστρέψουν στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2018. Όπως ανακοινώθηκε ο σπουδαίος Αυστραλός καλλιτέχνης θα βρεθεί ξανά στη χώρα μας, μαζί με τους Editors και τους Wolf Alice το Σάββατο 23 Ιουνίου στο πλαίσιο του Eject Festival στην Πλατεία Νερού.

Ads

Με τους μόλις δύο δίσκους που έχουν κυκλοφορήσει ως σήμερα, οι Wolf Alice έχουν καταφέρει να ανανεώσουν το ενδιαφέρον του κοινού για τη νέα βρετανική ροκ μουσική. Το μυστικό τους είναι ο πρωτότυπος συγκερασμός αντιδιαμετρικά αντίθετων στοιχείων: αυτή η μίξη grunge και indie-rock με dream–pop και shoegaze τους κάνει να θυμίζουν 90ς αλλά να ακούγονται όσο πιο 10ς γίνεται.

Το προ διετίας ντεμπούτο τους “My Love Is Cool” έγινε “χρυσό”, βρέθηκε στο nο2 του Βρετανικού chart και τους έφερε μέχρι τις υποψηφιότητες στα Βραβεία Grammy, τα Brit Awards, το Mercury Prize και τα NME Awards! Το δεύτερο άλμπουμ τους “Visions of a Life” κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο,είχε κι αυτό πολύ μεγάλη επιτυχία.

Τα τραγούδια τους έχουν γίνει ήδη σημείο αναφοράς στην ευρύτερη σύγχρονη κουλτούρα: το “Silk” χρησιμοποιήθηκε στο trailer της ταινίας “T2: Trainspotting”, το “Moaning Lisa Smile” ακούστηκε στο The Leftovers, το “You’re a Germ” στο The Royals.

Ads

Οι Editors επιστρέφουν στο EJEKT Festival

Ένα από τα πλέον αγαπημένα συγκροτήματα του ελληνικού κοινού, οι Editors έχουν συνδέσει το ονομά τους με το EJEKT Festival, με εμφανίσεις που έχουν δικαιώσει τη φήμη τους ως ένα από τα καλύτερα live acts της Ευρώπης.

Από το 2005, όταν με το πλατινένιο ντεμπούτο τους “The Back Room” ανέβηκαν στις κορυφές του Βρετανικού chart, οι Editors καθιερώθηκαν ως μια από τις σημαίες του σύγχρονου βρετανικού ροκ. Έκτοτε, κάθε νέα κυκλοφορία τους είναι ένα δισκογραφικό γεγονός, η μια sold out περιοδεία διαδέχεται την άλλη και το όνομά τους φιγουράρει μόνιμα στα μεγαλύτερα φεστιβάλ της Ευρώπης.

Η εμφάνισή τους στο EJEKT Festival 2018 είναι στα πλαίσια της νέας πανευρωπαϊκής περιοδείας τους, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου, έκτου κατά σειρά δίσκου τους, ο οποίος αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του νέου έτους. Αυτόν τον δίσκο, καθώς και τις μεγάλες επιτυχίες τους, θα μας παρουσιάσουν και στην Πλατεία Νερού στις 23 Ιουνίου.

Σύντομα θα ανακοινωθούν πολλά ακόμα ονόματα και πληροφορίες για το EJEKT Festival 2018.