Ο Άγγελος Σφακιανάκης, γράφει σε πρώτο πρόσωπο στο tvxs.gr, πως προέκυψε το τραγούδι του «Πρωινά Λεωφορεία», σε μουσική Μίλτου Πασχαλίδη με τη φωνή της Φωτεινής Βελεσιώτου

Ads

Ναι τα πρωινά λεωφορεία είναι πιό βαριά από τα υπόλοιπα.

Κουβαλάνε πολλά.

Κουβαλάνε το βάρος μιας αχόρταγης  νύστας .   Τις αποσκευές της αγρύπνιας . Κρεμιούνται απ τις χειρολαβές τους  οι  αγωνίες που θα ανταλλαχθούν με τα μεροκάματα . Είναι και τα ντουβάρια που τράκαραν  σε μετωπική τα χθεσινά τα όνειρα.

Ads

Με αυτά στήθηκε το πρώτο κουπλέ που έμεινε για κάποια χρόνια στο συρτάρι μου.

Εν τω μεταξύ έφυγε ο γιος μου για σπουδές στην Αγγλία. Έμεινε εκεί γιατί ο επαγγελματικός του προσανατολισμός στην Ελλάδα ήταν αδιέξοδος .

Brain drain. Το ψωμί μιας νέας ξενιτιάς.

Είδα τον Ρασούλη στον ύπνο μου. Ήταν χαμογελαστός. Μου χτύπησε φιλικά τον ώμο και μου λέει βάλε τα παράπονά του στο λεωφορείο.

Τον έβαλα στο τραγούδι.

Το είπα στον Μίλτο διστακτικά ένα μεσημέρι πίνοντας καφέ. Γράφτο μου λέει.

Σε δύο ώρες με πήρε τηλέφωνο και μου το έπαιξε. Ήταν έτοιμο. Ένα απτάλικο νέας κοπής . Μία αυτόματη ανάφλεξη. Ενθουσιασμός.

Συμφωνήσαμε να το δώσουμε στην Φωτεινή.

Το άκουσε με μια κιθάρα. Της άρεσε.

Ηρθε στο studio Soundflakes  και το είπε με την μία που λέμε. Ο τζουράς του Στεργίου , οι ηλεκτρικές  κιθάρες του Παπαδόπουλου έγιναν ένα..

Η ερμηνεία της Φωτεινής μας ζητούσε κάτι ακόμα. Η ενορχήστρωση δεν είχε τελειώσει. Ήρθε ο Αχαλινωτόπουλος και μας έκανε το παράπονο πανελλαδικό.

Το άκουσε η Φωτεινή και λέει να το βγάλουμε τώρα.